Fenomen inedit în Ceahlău! Mii de oameni urcă pentru a-l vedea. În acest an sunt impuse reguli speciale. „Trebuie respectată distanţa socială…”

Publicat: 05/08/2020 | 19:28

Un fenomen inedit va avea loc pe 6 august în Ceahlău. De obicei mii de turiști urcă pe munte pentru a vedea fenomenul straniu care prinde contur la răsăritul soarelui, atunci când se formează piramida spaţială sau holografică.

Acest fenomen reprezintă formare unei imagini tridimensionale pe vârful muntelui. Conform salvamontiştilor, în acest an ar putea urca aproximativ 2.000 de persoane pe munte. Pe lângă fenomenul inedit care se formează are loc și pelerinajul ortodox spre Schitul „Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Astfel, salvamontiștii sunt pregătiți pentru a întâmpina o mulțime de oameni. Mai mult, în fruntea cortegiului care va urca muntele se va afla IPS Teofan, mitropolitul Moldovei, care continuă, an de an, tradiţia instituită cu mulţi ani în urmă de către actualul Patriarh al României, Daniel. (CITEȘTE ȘI: EA ESTE DOAMNA LUCIA ȘI DE 38 DE ANI SALVEAZĂ VIEȚI! POVESTEA EMOȚIONANTĂ ÎNCEPUTĂ ÎN ”ALTE VREMURI”)

Avertizările salvamontiștilor

În acest an, totul se desfășoară în condiții speciale din cauza epidemiei de coronavirus, așa că salvamontiștii au tras un semnal de alarmă și au făcu apel la oameni să își ia toate măsurile de precauție. Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ, spune că anul acesta salvamontiștii vor avea o misiune dificilă, iar oamenii vor trebui la rândul lor să respecte regulile de distanțare socială. (VEZI ȘI: UNUL DINTRE CELE MAI MISTERE ALE LUMII, ELUCIDAT DUPĂ 61 DE ANI. CUM AU SFÂRȘIT, DE FAPT, SCHIORII DIN PASUL DIATLOV. VIDEO)

„Nu are nimeni vreo pârghie ca să poată fi interzis accesul pe Ceahlău. Recomand mare atenţie, echipament corespunzător, să aibă mare grijă ce alimente consumă şi să se hidrateze foarte bine. Sunt şi aceste vremuri tulburi, pandemice. Trebuie respectată distanţa socială, că de mască nu se pune problema la efortul pe care-l presupune urcarea şi coborârea“, a declarat Papalicef, potrivit Adevărul.