Femeie infectată cu COVID-19, moartă în condiții suspecte la Bârlad. Ar fi fost legată de pat

Publicat: 07/04/2021 | 12:39

O femeie în vârstă de 36 de ani a murit din cauza COVID-19, la spitalul din Bârlad. Rudele susțin că, înainte de a deceda, aceasta a fost sedată și legată de pat.

Inițial, Loredana s-a prezentat la spital alături de mama ei, ambele infectate cu coronavirus. Au fost lăsate, însă, să plece acasă pe motiv că au contractat o formă ușoară a bolii. Cele două au revenit, însă, a doua zi la unitatea sanitară, când tânăra abia mai putea să respire.

Au fost internate de urgență, iar Loredana intubată. Din păcate, nu a mai putut fi salvată. Rudele ei susțin că înainte de a muri, tânăra a fost sedată de medici și legată de pat. Familia solicită foaia de observație, dar spitalul ar fi refuzat să prezinte, până în clipa de față, documentele. Mama Loredanei este încă internată, în stare gravă.

Femeie infectată cu COVID-19, moartă la Bârlad, în condiții suspecte. Reacția unității medicale

Conducerea spitalului “Elena Beldiman” din Bârlad anunță că Loredana avea antecedente psihiatrice, motiv pentru care l-a luat în calcul legarea ei de pat.

“Pacienta în vârstă de 36 de ani, cu antecedente psihiatrice a fost internată în Spitalul Municipal Bârlad pe 2 aprilie 2020 pentru infecție cu SARS-CoV-2, formă severă, având afectare pulmonară de 70% la evaluarea computer-tomografică. Pe perioada internării a prezentat episoade de agitație psihomotorie, însă nu a fost necesară contenționarea fizică conform ordinului 488/5.04.2016 deși s-a discutat cu familia despre posibilitatea acesteia. Din nefericire, starea pacientei s-a agravat progresiv, fiind intubată orotraheal pentru menținerea funcției respiratorii, însă cu evoluție nefavorabilă prin decesul pacientei. Trebuie să menționăm că restricționarea libertății de mișcare a pacientului prin mijloace specifice protejate se efectuează doar în cazul în care toate intervențiile terapeutice uzuale folosite pentru a salva de la un pericol real și concret viața, integritatea corporală sau sănătatea pacientului eșuează, strict pentru siguranța și protejarea pacientului”, a precizat dr. Angelica Gramaticu, purtătorul de cuvânt al spitalul din Bârlad.