Femeie din Iași, obligată să îi achite daune morale unui vecin din cauza unei postări pe Facebook

Publicat: 11/12/2020 | 08:32

O femeie din județul Iași a fost obligată de judecători să îi plătească daune morale unui vecin. Scandalul a pornit d ela o postare făcută de aceasta pe Facebook.

Procesul intentat de Ion Sorin Hriscu vecinei sale, Elena Pricop, a început pe 25 noiembrie 2019. Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au admis în parte acțiunea formulată de Ion Sorin Hriscu, în contradictoriu cu Elena Pricop. Decizia nu este, însă, una definitivă.

”Instanța admite în parte acțiunea reclamantului. Obligă pârâta să îi achite reclamantului suma de 10.000 de lei, reprezentând daune morale. De asemenea, o obligă pe pârâtă să îi plătească reclamantului suma de 1.350 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”, au precizat judecătorii, potrivit bzi.ro.

Scandalul dintre cei doi vecini a fost dus la extrem. Femeia i-a adus injurii bărbatului și, potrivit acestuia, i-a afectat onoarea și demnitatea. În ciuda faptului că i-a fost intentat un proces, Elena Pricop nu s-a prezentat în fața instanței.

”Pe proprietatea mea se găsește o fântână. Acolo, am început niște lucrări de realizare a unei instalații de apă. La un moment dat, pârâta a provocat scandal, adresându-mi injurii și amenințări, respectiv expresii de genul «prostul satului», «țigan ordinar» etc., țipetele pârâtei fiind auzite de către trecători și vecini.

Și în zilele următoare, pârâta a continuat să facă afirmații denigratoare și calomnioase, făcându-mă «prost» și «țigan ordinar». De asemenea, pârâta a postat pe rețeaua de socializare Facebook fotografii însoțite de comentarii cu tentă calomnioasă și etichetări care m-au pus într-o postură penibilă și jenantă. Ca urmare a acestor fapte, am suferit un prejudiciu moral din cauza suferinței psihice cauzată de adresarea acestor expresii jignitoare”, a menționat Ion Sorin Hriscu în fața judecătorilor.