Fără precedent. Avocata a fost pedepsită de Biroul permanent al Senatului și nu mai poate reprezenta instituția

Publicat: 26/04/2021 | 18:44

Biroul permanent al Senatului a decis să o sancționeze cu un avertisment scris pe Diana Șoșoacă pentru că a încălcat deotologia parlamentară.

Hotărârea va fi citită în plen, iar avocata are 15 zile la dispoziție să conteste decizia. Potrivit procedurii, avertismentul presupune că Diana Șoșoacă nu poate reprezenta Senatul în mod oficial.

Cu alte cuvinte, aceasta nu poate participa la evenimente externe în calitatea sa de senator. Dianei Șoșoacă îi rămâne însă dreptul de a lua cuvântul în plen, acolo unde s-a făcut remarcată prin declarațiile controversate.

Alina Gorghiu a cerut sancționarea Dianei Șoșoacă

Alina Gorghiu (PNL) a cerut ca Diana Șoșoacă să fie sancționată, pentru încălcări ale prevederilor regulamentare. Ea a precizat că Șoșoacă nu repsectă măsurile de precauție sanitară și nu poartă masca în sala de plen, instigă la ură în luările de cuvânt, jignește și utilizează un discurs xenofob, homofob și extremist.

„Vă mărturisesc că simt un disconfort, nu vizavi de persoana Diana Şoşoacă, ci faţă de mesajele cumplite pe care le dă.

Să vii la microfon, să faci pe toată lumea ucigaş, să explici cum… nu vreţi să ştiţi, invectivele sunt… discursul comun al domniei sale e numitorul comun al oricărei intervenţii pe care o are la microfon. Pe lângă asta, cele mai periculoase sunt acele mesaje în care ne tot explică că dacă te vaccinezi nu ştiu ce păţeşti, că nu există coronavirus… sunt lucruri care nu au cum să fie spuse de la microfonul Senatului.

Este supărată în momentul ăsta pe mine, înţeleg că mi-a făcut o plângere, o sesizare pentru că aş fi susţinut această solicitare a grupului şi că am generat o campanie mediatică împotriva domniei sale.

Eu o să rog orice fel om de bună credinţă, oricât de tentant ar fi să apleci urechea la nişte mesaje extremiste şi populiste, indiferent din partea cui vin, să stea să se gândească dacă este ceea ce trebuie sau nu. Atât”, a mai declarat senatorul PNL, citată Gândul.ro.