Fără petreceri de Paște și 1 Mai! Prefectul Capitalei: „Nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi,”

Publicat: 27/04/2021 | 08:05

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că petrecerile din noaptea de Înviere nu sunt permise. Mai mult decât atât, oamenii legii îi vor sancționa așa cum se cuvine pe cei care nu respectă această măsură. De altfel, Alin Stoica a făcut declarații și despre numărul persoanelor acceptat pentru masa de Paște. 

Nici de Paște, dar nici de 1 Mai nu se vor putea organiza petreceri. Fie că vă gândeați la o petrecere făcută acasă sau în club, autoritățile interzic cu vehemență acest lucru.

„Nu există petreceri, adică petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi, niciunde. Sunt interzise sărbătorile, serbările și așa mai departe.

Putem primi musafiri, evident, pot să vină rude în vizită, dar nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans și așa mai departe.

(…) Dacă vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sancționate. (…) Poliția, evident, va interveni. Dacă este chemată pentru petrecere, zgomot, muzică, poliția poate să intervină cu siguranță”, a declarat Alin Stoica la Digi24.

CITEȘTE ȘI ROMÂNII SE POT IMUNIZA ȘI ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE. CENTRELE DE VACCINARE ANTI-COVID VOR FI DESCHISE ȘI ÎN PRIMA ȘI A DOUA ZI DE PAŞTE

Numărul invitaților de la masa de Paște să fie restrâns

Pentru zilele de Paște când, de regulă, familiile se reunesc în jurul meselor îmbelșugate, prefectul Capitalei le-a sugerat românilor să nu depășească 10 invitați.

„Dar dacă ne uităm, de exemplu, că pentru activitățile de recreere în aer liber avem voie 10 persoane care nu locuiesc în mod permanent împreună, ar fi o regulă bună să nu depășim 10 persoane nici la interior.

Vorbim de persoane care nu se întâlnesc în mod frecvent, că dacă vorbim de familii, atunci vorbim de altceva. Pentru familiile care locuiesc împreună sau sunt în contact permanent, atunci lucrurile pot sta diferit”, a arătat Alin Stoica.

VEZI ȘI ANUNȚUL PE CARE L-A FĂCUT PREMIERUL CÂȚU: CÂND SE VA RENUNȚA LA CARANTINA DE NOAPTE

Sursă foto: captură video