Familiile care au rămas fără venituri din cauza crizei provocate de coronavirus vor primi ajutoare de urgență de până la 1.000 de lei

Publicat: 26/03/2020 | 19:54

Din cauza epidemie de coronavirus care a ajuns și în România, mai mulți oameni se află într-o situație critică. Măsurile luate de autorități pentru a prevenii răspândirea virusului COVID-19 au dus la închiderea companiilor și la sistarea activităților în mai toate domeniile. Astfel, mulți dintre cetățeni au rămas fără locuri de muncă și fără venituri.

În acest context, Consiliul Local Sector 4 a adoptat o hotărâre, joi, ce prevede sprijinire financiară, pe timpul stării de urgență, a celor afectați. Conform hotărârii, banii vor fi virați pe card, în contul titularului. Sumele de ajutor sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei. Pentru o singură persoană se acordă 500 de lei, pentru o familie cu un copil 700 de lei, iar pentru o familie cu doi sau mai mulți copii 1.000 de lei. (CITEȘTE ȘI: PREMIERUL A FĂCUT ANUNȚUL OFICIAL! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU RATELE LA BĂNCI: ”SUNTEM PREGĂTIȚI!”)

Solicitările pentru acest ajutor pot fi transmise online către DGASPC Sector 4, însoțite de actele de identitate și o declarație pe propria răspundere din care să rezulte încetarea raporturilor de muncă în timpul stării de urgență. (VEZI ȘI: MIOARA ROMAN TRĂIEȘTE CLIPE DE COȘMAR ÎN CARANTINĂ. A FOST LĂSATĂ FĂRĂ APĂ, CURENT ȘI CĂLDURĂ, LA 80 DE ANI)

Potrivit Libertatea, pentru a beneficia de ajutorul financiar, cel puțin unul dintre membrii familiei nu trebuie să aibă ajutor de șomaj, veniturile lunare să nu depășească 1.000 de lei pe membru de familie, să nu aibă altă sursă de venit și să nu dețină depozite bancare mai mari de 1.000 de lei.