Fabricile producătoare de hârtie igienică abia fac față comenzilor în întreaga lume! Oamenii golesc rafturile încontinuu

Publicat: 17/03/2020 | 18:17

Cel mai vânat produs  în plină pandemie de coronavirus a ajuns să fie hârtia igienică. Amuzant sau nu, la nivel global situația este critică. Industria producătoare abia face față valului enorm de comenzi. Potrivit CNN, rolele dispar imediat cum sunt așezate pe raft. Lucru similar și în România.

La ora actuală, producătorii sunt nevoiți să facă numeroase compromisuri pentru a livra partenerilor un număr cât mai mare de pachete. Mulți își exploatau deja instalațiile de fabricație 24/7 înainte de pandemie. Acum sunt nevoiți să lucreze doar cu o parte dintre angajați.

„Dacă mă întrebați de ce toată lumea cumpără atât de multă hârtie igienică, nu vă pot explica. Nu este vorba că folosim brusc mai multă hârtie. Dar creșterea cererii ar putea tensiona lanțul de aprovizionare”, a declarat Tom Sellars, CEO-ul unei firme de hârtie igienică din Wisconsin.

Un alt producător de hârtie igienică se confruntă cu aceleași probleme. Acesta a declarat că unele comenzi de la comercianți s-au dublat. Compania sa a reușit să expedieze cu 20% mai mult decât capacitatea sa normală. Reprezentanții producătorilor de produse din hârtie au spus că industria lucrează din greu pentru a răspunde la creșterea bruscă a cererii.

Producătorii de bunuri fac eforturi uriașe pentru a răspunde cererilor.

„Vrem să asigurăm consumatorii că facem tot posibilul pentru a asigura o livrare constantă de produse către magazine și vom continua să facem ajustări la planurile noastre, după cum este necesar”, a declarat compania într-un comunicat pentru CNN Business.

De asemenea, indiferent de intensificarea volumului de muncă, patronii spun că au grijă de sănătatea și siguranța angajaților lor.

 „Primul nostru pas, înainte de a relua producția, a fost să ne gândim cum să ne păstrăm oamenii în siguranță”, a declarat patronul unei firme poducătoare de bunuri de larg consum. „Fără vizitatori, fără clienți, în fabrică”.

Românii fac haz de necaz

Din cauza lipsei majore a produselor precum dezinfectant, spirt sau hârtie igienică din magazine, românii au ajuns să publice tot felul de mesaje, MEME-uri, imagini și filmulețe în care fac glume pe seama acestora. Mulți consideră hârtia igienică ”emblema” acestei perioade de pandemie.