Fabrica de confecții din Caracal a fost închisă! 8 angajate sunt infectate cu coronavirus

Publicat: 25/04/2020 | 17:02

Opt angajate ale unei fabrici de confecţii din Caracal au fost testate pentru coronavirus, iar rezultatele au fost pozitive. Angajatele sunt colege cu femeia de 59 de ani, care joi a fost, la rândul ei, confirmată pozitiv cu COVID-19.

„În urma confirmării unui caz pozitiv Covid 19 în data de 23.04.2020 la o persoană angajată a unei fabrici de confecții textile din Municipiul Caracal, internată, DSP Olt a declanșat o anchetă epidemiologică. În cadrul acestei anchetei au fost identificați, până în prezent, 8 contacți direcți, angajați ai fabricii, ce prezintă simptomatologie Covid 19.

Dintre aceștia, 7 angajaţi au fost declaraţi infectaţi cu virusul Covid-19, astăzi – 25 aprilie 2020, iar cel de-al 8-lea angajat a fost declarat negativ. Cele 7 persoane confirmate pozitiv prezintă semne clinice de boală uşoare şi moderate, respectiv: disfagie, rinoree si tuse, fiind internate în Spitalul Judeţan de Urgenţă Slatina.

Direcţia de Sănătate Publică Olt a dispus măsura închiderii fabricii, iar pentru cei 88 de angajați a fost dispusă măsura izolării la domiciliu. În cazul apariţiei semnelor specifice de boală, persoanele izolate la domiciliu or fi investigate şi testate, conform Metodologiei de supraveghere a infectiei umane cu noul coronavirus (2019-nCoV), actualizată. De asemenea, s-a dispus efectuarea dezinfecției la locația fabricii. Prefectul Judeţului Olt a dispus Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt să sprijine DSP Olt în ancheta epidemiologică în curs de desfăşurare şi să efectueze verificări privind respectarea măsurii de izolare la domiciliu de către angajaţii fabricii de textile cărora li s-a impus această măsură”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 218 noi cazuri de îmbolnăvire. Până astăzi, 25 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 10.635 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.890 au fost declarate vindecate și externate.

Până acum, 579 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Erau internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova.