Explozie în Arad! Incidentul a avut loc în cadrul unei locuințe din centrul orașului. Ce a declanșat totul

Publicat: 20/12/2020 | 14:56

O explozie a avut loc astăzi în centrul Aradului. În urma incidentului o persoană a fost rănită, iar două mașini au fost avariate.

Explozia s-a produs într-o locuinţă situată la parterul unei clădiri istorice din centrul arhitectural al Aradului, în urma unei acumulări de gaze de la o butelie cu furtun defect. Proprietarul locuinței a fost rănit și prezintă mai mult arsuri la nivelul corpului, mai mult elemente de construcţie au fost proiectate în stradă şi au avariat două autoturisme. (CITEȘTE ȘI: EXPLOZIE PUTERNICĂ ÎNTR-UN BLOC DIN GALAȚI! AU FOST EVACUATE 21 DE PERSOANE)

„Proprietarul locuinţei a încălzit apa dintr-un boiler improvizat cu ajutorul unui arzător conectat la o butelie. La final, a oprit arzătorul, dar nu şi butelia, de la care s-au produs scurgeri de gaz în baia locuinţei prin furtunul perforat. Când bărbatul a intrat în baie şi a aprins becul, s-a produs o explozie, care nu a fost urmată de un incendiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca.

Arsuri pe față și brațe

Bărbatul, în vârstă de 68 de ani, care se afla în încăpere a fost rănit. Pompierii l-au găsit cu arsuri pe faţă şi braţe, dar conştient. El a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad pentru îngrijiri. (VEZI ȘI: UN NOU ATAC TERORIST! O EXPLOZIE DEVASTATOARE A FĂCUT CEL PUȚIN OPT VICTIME ȘI ALTE 15 PERSOANE AU FOST RĂNITE)

Cea care a semnalat incidentul autorităților a fost chiar soţia bărbatului. Femeia se afla în altă încăpere şi nu a fost afectată de explozie. Conform ISU, explozia a proiectat elemente din construcţia clădirii, cărămizi, bucăţi de tâmplărie, la o distanţă de 20 de metri pe Strada Mărăşeşti. În zonă nu erau trecători în acel moment. Două autoturisme parcate însă au fost avariate.