Explicația fenomenului straniu care a apărut ieri pe cer. Mulți au crezut că e tornadă, dar realitatea e alta

Publicat: 22/06/2021 | 07:58

Localnicii din Tulcea, Ilfov și Botoșani au intrat ieri în panică, după ce au văzut un fenomen bizar pe cer. Deși au crezut că este vorba despre o tornadă, explicația meteorologică este alta, deci nimeni nu are motive să fie speriat.

Ieri, localnicii din Tulcea, Ilfov și Botoșani s-au speriat și au început să filmeze fenomenul straniu apărut pe cer. Oamenii au considerat că este vorba despre o tornadă, căci s-au format mai multe astfel de fenomene, extrem de asemănătoare cu un asemenea dezastru natural.

Cu toate acestea, explicația fenomenului apărut atât în Ilfov, cât și în Tulcea și Botoșani este alta.

Ceea ce s-a văzut ieri pe cer este un simplu nor pâlnie, care ar putea duce la formarea unei tornade numai dacă acesta ar lovi solul.

Norii-pâlnie sunt asociați cu furtunile și vânturile puternice, iar coloana de aer poate fi întâlnită foarte aproape de sol, la aproximativ 6 metri altitudine, notează glsa.ro. Fenomenul este considerat unul neobișnuit pentru zona de vest a țării, dar în ultimii anii, tot mai multe imagini din județele vestice cu nori-pâlnie au fost postate pe rețelele de socializare. Din fericire, așa-zisele tornade care s-au înregistrat ieri în cele 3 județe nu prezintă niciun motiv de îngrijorare pentru locuitori, întrucât norii pâlnie nu au atins solul.