Experții au făcut anunțul-bombă! Pe ce dată exactă va scăpa România de coronavirus

Publicat: 09/04/2020 | 11:43

Întrebarea cea mai des întîlnită, în ultima perioadă, este cea referitoare la durata pandemiei de coronavirus în lume. Specialiștii nu pot oferi, deocamdată, un răspuns ferm, fiind făcute calcule și apărând noi puncte de reper și,  ai ales, necunoscute. Descifrarea COVID-19 nu este facilă, iar statisticile sunt mai mult decît îngrijorătoare din punct de vedere al numărului celor infectați și al persoanelor decedate.

Institutul pentru Măsurători și Evaluare în domeniul Sănătății – din cadrul University of Washington – a întocmit un studiu care se bazează pe modele matematice, încercând să ofere un răspuns acestei întrebări importante în întreg contextul medical dificil provocat de noul coronavirus de câteva luni de zile.

În ceea ce privește țara noastră, estimările afișate în urma acestui studiu arată că vârful pandemiei va fi atins pe 13 aprilie. Totodată, transmit respectivii specialiști, 8 mai ar fi prima zi în care nu va fi înregistrat niciun deces din cauza COVID-19. E drept că toate aceste previziuni nu sunt ”bătute în cuie”, așa cum se spune, fiind vorba despre presupuneri, chiar dacă pornesc de la modele matematice.

Însă evoluția situației medicale nu poate fi anticipată în proporție de 100%. Conform aceluiași studiu, numărul total de decese estimat de IHME în România este de 804, până pe 4 august 2020, informează a1.ro.

(CITEȘTE ȘI: CĂTĂLIN BOTEZATU, AFECTAT GRAV DE CORONAVIRUS: „SUNT ÎN GRUPUL DE RISC. AM PROBLEME”)