Există o amenințare mult mai mare decât noul coronavirus? Un atac EMP ar putea provoca 295 de milioane de victime

Publicat: 24/04/2020 | 09:41

Pandemia de coronavirus a provocat un număr foarte mare de decese, la nivel mondial, iar medicii nu au reușit, încă, să descopere un vaccin împotriva COVID-19. Dar lupta este permanentă, ducându-se la toate nivelurile, iar Marea Britanie, spre exemplu, a anunțat că a început să testeze pe voluntari un vaccin care – dacă va avea succes – ar putea fi distribuit în milioane de doze.

Pe de altă parte, specialiștii americani aduc în discuție și o altfel de amenințare, una care – spun ei – ar putea provoca un adevărat cutremur și sute de milioane de morți. Este vorba despre un eventual atac EMP (impulsuri electromagnetice), iar Peter Pry, unul dintre experții de vârf din țară în domeniul impulsului electromagnetic, a oferit explicații despre “criminalul din rețeaua electrică” care poate avea ca sursa soarele sau… armele deținute de China sau Rusia.

„Din cei 2 trilioane de dolari care vor fi cheltuiți pentru coronavirus, am putea să întărim toate infrastructurile critice împotriva EMP, să implementăm apărarea împotriva rachetelor Brilliant Pebbles înainte de sfârșitul unui al doilea mandat al lui Trump, să modernizăm dimensiunea nucleară a SUA de sus în jos (livrare vehicule, arme, bază științifico-industrială) și să avem  peste 1 miliard de dolari de rezervă. Comisia EMP estimează că un blackout la nivel național a Statelor Unite cu o durată de un an ar putea ucide 90% dintre americani, ducând la înfometare și prăbușirea societății. Asta ar afecta  aproximativ 295 de milioane de oameni. ”, a declarat Peter Pry, membru-cheie al comisiilor EMP din Congresul american, potrivit sursazilei.ro.

(CITEȘTE ȘI: O MAMĂ ASIMPTOMATICĂ ȘI-A INFECTAT 17 DIN CEI 18 COPII CU NOUL CORONAVIRUS: ”ȘTIAM CE VA URMA…”)

Să se protejeze, să răspundă și să se recupereze

Un studiu al Congresului publicat de Washington Free Beacon preciza că unele ţări, – inclusiv China şi Rusia – construiesc bombe nucleare puternice concepute să producă valuri de super-impulsuri electromagnetice (super-EMP)

“Un impuls electromagnetic (EMP) are potențialul de a perturba, de a deteriora tehnologia și sistemele de infrastructură critică”, a scris Casa Albă într-o notă, potrivit sursei citate mai sus. „EMP-urile create de oameni sau care apar în mod natural pot afecta zone geografice mari, perturbând elemente critice pentru securitatea și prosperitatea economică a națiunii și ar putea afecta în mod negativ comerțul și stabilitatea globală”.

„Este politica Statelor Unite de a se pregăti pentru efectele EMP-urilor prin abordări direcționate care coordonează activitățile întregi ale guvernului și încurajează implicarea în sectorul privat”, precizează nota. “Guvernul federal trebuie să se asigure în cazul unui EMP iminent; să se protejeze, să răspundă și să se recupereze după un astfel de eveniment prin angajare publică și privată, planificare și investiții; și să prevină evenimente contradictorii prin descurajare, apărare și eforturi nucleare de neproliferare“, s-a mai precizat în nota respectivă.

(VEZI ȘI AICI: MAREA BRITANIE A ÎNCEPUT TESTAREA PE OAMENI A UNUI VACCIN ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS)