EXCLUSIV. Încă două cazuri de coronavirus în București! Se află la spitalul ”Sf. Ioan”

Publicat: 09/03/2020 | 17:46

Au fost depistate încă două cazuri de coronavirus în București. Persoanele infestate cu ”virusul ucigaș” se află la UPU a spitalului Sfântul Ioan.

Al doilea caz de coronavirus în București a fost confirmat duminică! Este vorba despre o femeie de 42 de ani, care a avut un contact apropiat cu bărbatul depistat cu o zi înainte, în Capitală. Este al 14-a persoană din România infestată cu virusul ucigaș.

Femeia se află în centrul de carantină București și urmează să fie transferată la Institutul Matei Balș, scrie digi24.ro.

Sâmbătă, un bărbat de 49 de ani, întors recent de la Roma, fusese testat pozitiv la coronavirus. A fost internat la spitalul „Matei Balș”.

17 cazuri de coronavirus în România

În România au fost confirmate până duminică 15 cazuri de infectare cu noul coronavirus. Așa că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat pentru luni, la ora 10, un comandament de urgenţă pe tema cazurilor de coronavirus.

Deși Gabrilea Firea a precizat că, în acest moment, nu sunt motive de îngrijorare în ce priveşte răspândirea noului virus gripal este bine să prevenim şi să evită, aglomeraţiile. „Trebuie evitate zonele aglomerate, că nu prevenim infectarea, dacă luăm cantităţi mari de alimente din magazin”, a spus Firea.