Ex-consilier de stat, vânzător la taraba cu petarde și artificii. „Nu-i o faptă rușinoasă să…”

Publicat: 17/01/2020 | 23:01

Fostul consilier de stat Dana Varga pare să se fi „reprofilat” după ce a fost eliberată din funcție. Prin intermediul celebrei adrese pont@cancan.ro, am primit la redacție o fotografie în care ex-consiliera premierului Dăncilă apare în spatele unei tarabe cu petarde și artificii. Contactată de CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, Dana Varga a confirmat că, de sărbători, și-a ajutat fiul să vândă, legal, articole pirotehnice. (VEZI AICI: LUX FARAONIC LA ÎNMORMÂNTAREA UNUI BULIBAȘĂ DIN GILĂU! S-A ARUNCAT CU CONFETTI DIN AVION)

Dana Rozalia Varga, ex-consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă pe probleme care țin de minoritatea romă, a fost imortalizată, recent, într-o ipostază uluitoare. Fostul demnitar, fiica celebrului bulibașă Rudolf Varga, din Gilău (decedat anul trecut), vindea – la tarabă – petarde, artificii și alte acareturi asurzitoare.

Explicațiile ex-consilierului de stat

Dana Varga, în spatele tarabei cu petarde și artificii

Dana Varga a confirmat că ea este în fotografie și ne-a oferit și o explicație. (NU RATA: SEX-GATE ÎN MINISTERUL DE INTERNE. UN ÎNALT OFIȚER ȘI-A ”URMĂRIT” SUBALTERNA AFLATĂ ÎN MISIUNE ȘI…)

”Da, fiul meu comercializa petarde. În perioada sărbătorilor, fiul meu a avut un punct de lucru unde a comercializat, legal, articole pirotehnice. Eu doar am trecut pe acolo. Nu-i o faptă rușinoasă să îți ajuți fiul. Cu siguranță cei din Partida Romilor din Cluj au făcut fotografia. Ei se ocupă de așa ceva. E un conflict mai vechi”, a precizat Dana Varga, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA.

L-a comparat pe Klaus Iohannis cu Adolf Hitler

În 6 noiembrie 2019, Dana Varga a fost eliberată, la cerere, din funcția de consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al guvernului. Anterior, demnitarul fusese implicat într-un episod controversat, după ce a publicat, pe pagina de Facebook, o fotografie în care președintele Klaus Iohannis era comparat cu dictatorul nazist Adolf Hitler.

Postarea, făcută  pe 5 august, a fost ștearsă la scurt timp după aceea, dar apucase să se viralizeze pe rețelele de socializare. Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a reacționat, atunci, dezaprobând „gestul unei persoane publice cu funcție de demnitar, care încearcă în scop politicianist să acrediteze asemănări între președintele Iohannis și dictatorul nazist”. (CITEȘTE ȘI: FIUL DOAMNEI MINISTRU ŞI-A FĂCUT ”TALENTUL” LA O NARGHILEA PE PLAJĂ…)

Colegii i-au cerut demiterea

Dana Varga, fost consilier al premierului Viorica Dăncilă (Foto: Inquam Photos)

Episodul a avut urmări și în formațiunea politică din care consilierul de stat făcea parte.

„Imediat după ce, pe data de 5 august, dna Dana Varga a distribuit pe contul său de Facebook un colaj de fotografii inadecvate, s-a hotărât sancţionarea ei în forurile statutare ale ALDE. În acelaşi timp, conducerea ALDE a cerut premierului Viorica Dăncilă să o demită din funcţia de consilier pe dna Dana Varga. Premierul Viorica Dăncilă a ales să nu dea curs solicitării ALDE”, au transmis, la vremea respectivă, reprezentanții ALDE.

Dana Rozalia Varga a ocupat funcția de consilier al Vioricăi Dăncilă din 2017. Ea a mai fost în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului și în Guvernul condus de Victor Ponta. În ianuarie 2015 a fost numită consilier de stat pe problemele romilor, dar, când Dacian Cioloș a devenit prim-ministru, ea a demisionat din funcție, după numai o lună. (VEZI AICI: FOSTUL MINISTRU DIN GUVERNUL BOC ÎŞI CAUTĂ TATĂL NATURAL)

Dana Varga, consilier de stat responsabilități în problematica minorităților, a demisionat din ALDE după ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că se retrage de la guvernare.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...