Evaluare națională proba de Matematică 2021. Modele de subiecte pentru elevii de clasa a 8-a 

Publicat: 24/06/2021 | 07:24

Evaluarea Națională 2021 continuă joi, 24 iunie, cu proba la Matematică. Subiectele vor fi publicate CANCAN.RO imediat ce acestea vor fi anunțate de Ministerul Educației.

Subiectele la Matematică de la Evaluare Națională 2021 vor conține, în premieră, cerințe concepute după modelul testelor PISA. Peste 131.000 de elevi absolvenţi de gimnaziu s-au înscris pentru a susţine examenul de capacitate.

 În Bucureşti, puţin peste 12.000 de elevi vor susţine examenul, în 207 centre. Elevii pot intra în sala de examen între 8:00 şi 8:30. Bagajele vor fi depozitate într-o sală specială, monitorizată audio-video. Toate sălile în care se desfăşoară activităţi specifice Evaluării Naţionale vor fi supravegheate audio-video şi vor avea pe uşă anunţul privind monitorizarea.

Ce trebuie să știe elevii înainte de a intra în sala de examen

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion negru.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare.

De asemenea, se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop.

Totodată, candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Timpul de redactare a subiectelor la Matematică de la Evaluare Națională 2021 este de 120 de minute calculate după cele 15 minute alocate pentru completarea casetei de identificare. Același timp a fost acordat și pentru celelalte probe.

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 29 iunie, până la ora 14:00. Contestaţiile vor putea fi depuse pe 29 iunie, între orele 16:00 şi 19:00 şi pe 30 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi transmise şi online.

CITEȘTE ȘI CE A RĂSPUNS UN ELEV DIN VASLUI DUPĂ CE A DAT AZI PROBA LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, DE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ. „DACĂ IAU MAI MULT DE 6,50 DAU PETRECERE”

Sursă foto: pixabay.com