Evadare ca în filme dintr-o închisoare din România! Un deținut a tăiat gratiile și a coborât pe cearșafuri

Publicat: 06/01/2021 | 09:32

O evadare ca în filme a avut loc la penitenciarul Spital Poarta Albă, din judeţul Constanţa. Urmând rețeta clasică, un deținut a tăiat gratiile și a coborât de la etaj pe cearșafuri legate între ele. După câteva ore bărbatul a fost prins.

Alarma a fost dată la miezul nopții, în data de 2 ianuarie. Un deținut clasificat cu risc pentru siguranța penitenciarului a reușit să evadeze. Bărbatul, care acuza anumite probleme medicale, a cerut să fie tratat în spitalul penitenciarului Poarta Albă, o clădire separată de închisoarea propriu-zisă, dar în aceeaşi curte. (CITEȘTE ȘI: AUTORITĂȚILE SUNT ÎN ALERTĂ! UN TÂNĂR A EVADAT DE LA CENTRUL EDUCATIV TÎRGU OCNA. POLIȚIȘTII AU PORNIT CĂUTĂRILE)

Evadatul a așteptat lăsarea întunericului și a pus planul în aplicare. Acesta a reușit să taie, cu un obiect contondent, o gratie de la fereastră, suficient cât să se strecoare prin geamul exterior. Mai apoi, acesta a legat câteva cearșafuri și a coborât pe zidul clădirii fără să fie observat de polițiștii care erau de pază. De aici până la libertate a mai fost un singur pas. A reușit iasă și din curtea penitenciarului, fără ca vreo alarmă să se declanșeze.

A fost prins după câteva ore

Alarma a fost dată în jur de miezul nopții, atunci când paznicii au observat cearşafurile care atârnau legate de gratiile ferestrei. Autoritățile au pornit în căutarea evadatului, care a fost găsit după câteva ore. (VEZI ȘI: EVADARE CA ÎN FILME DINTR-O ÎNCHISOARE DIN AUSTRIA. ÎNTREG PLANUL A FOST ELABORAT DE UN ROMÂN)

Acesta a fost găsit pe stradă și s-a predat fără să opună rezistență. Conducerea penitenciarului Poarta Albă a demarat o anchetă internă, pentru a afla dacă paznicii au vreo vină în evadarea deţinutului. În acelaşi timp a fost sesizat şi Parchetul.