Europarlamentarul Dragoş Benea, rănit în urma unui accident rutier! Un autoturism i-a tăiat calea

Publicat: 30/12/2020 | 19:30

Europarlamentarul Dragoș Benea a fost victima unui accident rutier, în timp ce se afla pe bicicletă. În urma impactului, liderul PSD Bacău a primit îngrijiri medicale la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

Dragoş Benea a povestit pe pagina sa de Facebook cum a fost victima unui accident rutier. Se pare că un șofer i-a tăiat calea fără să se asigure, iar pentru a evita impactul a intrat într-o mașină parcată.

 „Am avut ghinion şi noroc în aceeaşi fracţiune de secundă! Domnilor şoferi, oferiţi respect cicliştilor pentru că nu sunteţi singuri pe străzi! În această dimineaţă, în jurul orei 10.50, deplasându-mă pe bicicletă pe raza comunei Gârleni (sat Lespezi), am fost victima unui incident rutier cauzat de un conducător auto imprudent, care mi-a tăiat calea fără să se asigure în vreun fel.

Pentru a evita o coliziune cu consecinţe potenţial nefaste, am degajat dreapta instantaneu, intrând în coliziune cu o maşină parcată regulamentar. În urma impactului, ştergătorul lunetei mi-a provocat o tăietură deasupra arcadei stângi. Precizez că rulam echipat corespunzător, cu cască de protecţie şi echipament reflectorizant adecvat”, a scris Dragoş Benea.

„Ciclismul nu trebuie să fie un sport extrem”

Europarlamentarul mai menționat că a sunat la 112 şi a anunţat incidentul. De asemenea, acesta a tras un semnal de alarmă și spus că cei care aleg să se deplaseze cu bicicleta ar trebui să fie respectați și să li se acorde mai multă atenție în trafic.

„Atrag atenţia, prin această postare, tuturor conducătorilor auto să şofeze precaut, cu respect pentru toţi participanţii la trafic, inclusiv pentru cicliştii cu care – vor, nu vor – împart arterele rutiere. A practica ciclismul nu trebuie să fie un „sport extrem”, iar şoferii trebuie să ia exemplu din ţările civilizate ale Europei vizavi de respectul acordat persoanelor care aleg să se deplaseze pe două roţi”, a mai spus Dragoş Benea.

Am avut ghinion şi noroc în aceeaşi fracțiune de secundă!

‼️ Domnilor şoferi, oferiți respect cicliştilor pentru că nu…

Publicată de Dragos Benea pe Miercuri, 30 decembrie 2020