Estimarea specialiștilor! 25%-50% dintre pacienții infectați cu noul coronavirus sunt asimptomatici

Publicat: 01/04/2020 | 23:41

Estimările specialiștilor arată că 25%-50% dintre pacienții infectați cu coronavirus sunt asimptomatici. Se pare că acesta este procentajul care este responsabil și pentru răspândirea bolii.

Numărul persoanelor infectate cu virusul COVID-19 este în continuă creștere, iar la fel este și cel ale pacienților asimptomatici. În SUA, statisticile arată că 25% dintre cei testați sunt asimptomatici, iar în Islanda procentul este de 50%. (CITEȘTE ȘI: BILANȚUL CADRELOR MEDICALE INFECTATE CU VIRUSUL COVID-19! APROXIMATIV 15% DIN PERSOANELE CONTAMINATE SUNT DIN SISTEMUL MEDICAL)

Directorul CDC, medicul Robert Redfield a confirmat procentul îngrijorător. În urma acestor informații, pentru a limita răspândirea virusului, autoritățile și cadrele medicale au schimbat strategia de prevenire. (VEZI ȘI: CREȘTERE ALARMANTĂ A NUMĂRULUI ROMÂNILOR CARE RĂMÂN FĂRĂ LOCURI DE MUNCĂ! 45.000 DE OAMENI AU FOST CONCEDIAȚI ÎN DOUĂ ZILE)

În prima fază a epidemiei cetățenii au fost sfătuiți să nu poarte măști, pentru că nu aduc niciun beneficiu, ele fiind folositoare doar doctorilor care sunt expuși în mod direct sau purtătorilor, informează CNN.

Însă de când a fost descoperit numărul persoanelor asimptomatice, în Statele Unite și ale câteva țări autoritățile au declarat că cel mai responsabil din partea cetățenilor ar fi să poarte măști, din cauza faptului că pot fi purtător de virus fără a știi.