Este oficial! Un diagnostic pus greșit a dus la izbucnirea pandemiei de coronavirus

Publicat: 23/03/2020 | 07:31

Epidemia de coronavirus a făcut ravagii în mai toată lumea. Virusul s-a răspândit rapid și a infectat o mulțime de oameni.

Una dintre țările cele mai afectate de COVID-19 este Italia, unde numărul cazurilor de contaminare a ajuns la 59,138 și a făcut peste 5470 de victime. Se pare că izbucnirea violentă a virusului, în această țară a avut loc din cauza faptului că medicii nu au diagnosticat la timp primul caz. (CITEȘTE ȘI: CORONAVIRUS ROMÂNIA. CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎNCEPÂND DE ASTĂZI CU MIJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN DIN BUCUREȘTI)

Giuseppe Remuzzi, directorul Institutului de Cercetare în Farmacie Mario Negri a declarat că pacientul 0 din Italia ar fi putut apărea undeva în luna noiembrie a anului trecut. (VEZI ȘI: ASISTENTĂ ROMÂNCĂ, MĂRTURII CUTREMURĂTOARE DESPRE PACIENȚII DIN ITALIA: ”E GREU SĂ VEZI PRIVIRILE BĂTRÂNILOR CARE CAUTĂ ALINARE. PATURILE NU NE AJUNG NICIODATĂ…”)

Așadar, apariţia virusului COVID-19 ar putea fi urmărită până în luna noiembrie a anului trecut, conform spuselor lui Giuseppe Remuzzi.  În cadrul unui  interviu acesta a spus că „o pneumonie atipică a început să circule încă din noiembrie”, potrivit Mediafax.

Dacă afirmaţiile lui Remuzzi sunt adevărate, înseamnă că în Italia virusul COVID-19 circulă de mai bine de cinci luni și a avut destul timp să se răspândească, înainte să fie depistat.