Este oficial! Stare de alertă pe timpul Sărbătorilor de iarnă

Publicat: 14/12/2020 | 07:39

Nicolae Ciucă, premierul interimar al României după demisia lui Ludovic Orban, anunța că în următoarea şedinţă de Guvern va fi adoptată o hotărâre prin care starea de alertă va fi prelungită. Acum este official, a fost prelungită! Astfel, pentru sărbătorile de iarnă, românii trebuie să respecte aceleași restricții ca și până acum.

Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 14 decembrie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 a fost adoptată vineri de Guvern şi publicată în Monitorul Oficial, informează Agerpres, citat de stiripesurse.ro. Hotărârea de Guvern a fost adoptată conform propunerilor aprobate joi în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). (CITEȘTE ȘI: RAED ARAFAT, DESPRE RESTRICȚIILE DIN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ. CUM ÎȘI VOR PETRECE ROMÂNII CRĂCIUNUL ȘI REVELIONUL)

Este oficial! Stare de alertă pe timpul Sărbătorilor de iarnă!

Hotărârea 58 a CNSU păstrează restricţiile şi măsurile de protecţie sanitară existente, la care se adaugă una referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţilor operatorilor de transport pe cablu de pe pârtiile de schi, în condiţiile care vor fi stabilite prin ordin comun al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. (NU RATA: CE TREBUIE SĂ ȘTIE ROMÂNII CARE MERG ÎN VACANȚĂ LA MUNTE, DE SĂRBĂTORI. RAED ARAFAT A FĂCUT ANUNȚUL)

Preşedintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgenţă pe teritoriul României pe 16 martie, pentru 30 de zile, ulterior ea fiind prelungită, pe 14 aprilie, pentru încă 30 de zile. Din 14 mai, de când s-a ieşit din starea de urgenţă, s-a instituit starea de alertă pe teritoriul României. La fiecare 30 de zile, autorităţile au prelungit, prin hotărâri, starea de alertă.