Este oficial! Școlile rămân închise cel puțin până în februarie

Publicat: 10/01/2021 | 10:46

Școlile se vor desfășura în continuare în regim online, cel puțin până în luna februarie, a anunțat Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

”Printre prevederile din această hotărâre menționăm propunerea suspendării activităților care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line până la data de 7 februarie 2020, necesară emiterii ordinului de către ministrul Educației”, a informat sâmbătă CNSU.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, joi, la finalul unei întâlniri cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților și sindicatelor, că toată lumea a fost de acord ca școlile să fie redeschise din 8 februarie, sub rezerva evoluției epidemiologice.

În semestrul II la școală

Acesta a precizat că semestrul II va începe școala în format clasic, cu prezența fizică „înțelegându-se importanța protecției stării de sănătate a profesorilor și elevilor, a diminuării riscurilor, dar și a necesității organizării unor acțiuni remediale”.

CITEȘTE ȘI: Alexandru Cumpănașu urmează să fie cercetat de poliție. Este acuzat că învață peste 500.000 de elevi să urască școala și profesorii