Este oficial! S-a stabilit protocolul de tratament în cazul pacienților cu coronavirus

Publicat: 02/04/2020 | 15:29

Este oficial! S-a stabilit protocolul de tratament în cazul pacienților cu coronavirus. A fost publicat și în Monitorul Oficial.

Depistarea timpurie, izolarea, tratamentul cazurilor după o schemă aleasă de medic în funcție de istoricul medical al pacientului și urmărirea contactelor sunt câteva dintre măsurile anunțate de autorități pentru a preveni răspândirea coronavirusului. (CITEȘTE ȘI: DUPĂ DOAR O SĂPTĂMÂNĂ, NOUA CONDUCERE A SPITALULUI JUDEȚEAN SUCEAVA ȘI-A DAT DEMISIA)

Medicul chinez Wang Guangfa și colegii săi au evaluat în vitro cinci medicamente aprobate de FDA și două antivirale cu spectru larg împotriva SARS-Cov-2.

„Cloroquina medicament anti-malaric, utilizat și în bolile reumatice, cu efecte imunologice, este extrem de eficientă în control infecției 2019-nCov în vitro și că datele de siguranță sugerează că ar trebui evaluată la pacienții umani care suferă de boală cu noul coronavirus”, a spus medicul.

Lopinavirul este un inhibitor de proteză utilizat pentru a trata infecția cu HIV, asociat cu ritonavir ca boobster. Lopinavir și/sau lopinavir/ritonavir au activitate anti coronavirusîn vitro. În tratamentulsindromului respirator acut sever (SARS), cercetătorii din Hong Kong au descoperit că în comparație cu ribavirină singură, pacienții tratați cu lopinavir/ritonavir și ribavirină au avut un risc mai mic de suferință respiratorie acută (ARDS) sau deces, potrivit a1.ro.

Iată mai jos protocolul de tratament pentru pacienții infectați cu virusul SARC-Cov-2 (coronavirus), aprobat de Comisia de Boli Infecțioase a Ministerului Sănătății.