Este oficial! Părinții pot sta acasă, cu copiii, cât timp școlile sunt închise din cauza coronavirusului

Publicat: 14/03/2020 | 11:35

Este oficial! Părinții pot sta acasă, cu copiii, cât timp școlile sunt închise din cauza coronavirusului. Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu”, prevede articolul 1 al legii ce a fost promulgată.

Prevederile se vor aplica părinților ai căror copii au vârsta de până la 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ și părinților copiilor cu dizabilități înregistrați în cadrul unei unități de învățământ. Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul net, potrivit a1.ro.

Prevederile se aplică pe baza unei declarații pe propria răspundere, semnată de către ambii părinți, cu excepția familiilor monoparlamentale, depusă la angajator de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menționată.

Unităţile de învăţământ au fost închise în perioada 11-22 martie.