Este OFICIAL! De când începe testarea de coronavirus în Bucureşti, de fapt

Publicat: 27/03/2020 | 16:56

Viceprimarul Capitalei a declarat că testarea în masă a bucureștenilor, anunțată de medicul Streinu-Cercel și de primarul Capitalei, Gabriela Firea, va avea loc chiar dacă premierul Orban spunea că acest lucru este o prostie. Și, ca procesul să fie sigur, Bădulescu a precizat și data în care bucureștenii vor fi testați.

„Domnul Orban încearcă să acopere incapacitatea cu care nu reușește să gestioneze această criză. În loc să vină să aducă  resurse pentru a rezolva criza, Orban acționează politic. El emite tot felul de opinii care nu sunt justificate”, a spus Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei.

Mai mult, viceprimarul Capitalei a precizat data exactă în care bucureștenii vor începe să fie testați pentru COVID-19.

CITEȘTE ȘI: DEZVĂLUIRE ȘOCANTĂ . Pacienții declarați VINDECAȚI sunt CONTAGIOȘI/ Un reputat

„Eu cred că acea opinie îi aparține și nu va face din asta o ambiție. Cu siguranță acest lucru se va face de luni, așa cum au decis medicii specialiști, care nu pot fi contraziși. Noi am alocat deja resursele necesare”, a declarat Bădulescu la România TV.

Ludovic Orban s-a amuzat și totodată a blamat, vineri, în conferința de presă la Ministerul Sănătăţii, iniţiativa primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, şi a medicului Adrian Streinu-Cercel de a testa, aleatoriu, populaţia din Bucureşti.

„Nu putem stabili persoanele care sunt diagnosticate în mod aleatoriu. Poveştile care circulă că ne apucăm noi să selectăm 10 mii de oameni să-i testăm sunt poveşti. Există o procedură, există criterii de prioritizare, există o ordine a priorităţilor în ceea ce priveşte testarea persoanelor, care este determinată de modul în care evoluează cazurile şi de capacitatea noastră de diagnosticare”, a declarat Ludovic Orban.

CITEȘTE ȘI:  CERCETĂTORII au descoperit o bacterie care se hrănește cu plastic