Este oficial! China a anunțat că a descoperit primul medicament eficient împotriva coronavirusului

Publicat: 18/03/2020 | 11:10

China a anunțat că a finalizat  cercetările clinice pentru Favipiravir, un medicament antiviral care a demonstrat că este eficient  împotriva bolii provocată de noul coronavirus.

Favipiravir este un medicament pentru gripă, aprobat pentru utilizare clinică în Japonia încă din 2014. Se pare că acesta nu are reacţii adverse evidente în studiul clinic, a declarat într-o conferinţă de presă Zhang Xinmin, directorul Centrului Naţional pentru Dezvoltare Biotehnologică, aflat sub autoritatea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei din China.

Medicamentul a fost deja testat pe oameni. Într-un spital din oraşul Shenzhen un număr de peste 80 de pacienți au participat la un studiu clinic, dintre aceștia, 35 de persoane au fost tratate cu Favipiravir, iar 45 au fost incluşi într-un grup de control. (CITEȘTE ȘI: SITUAȚIE ALARMANTĂ, ÎN ROMÂNIA! NUMĂRUL PERSOANELOR TESTATE POZITIV CU CORONAVIRUS A CRESCUT CU 29 DE CAZURI)

Rezultatele au arătat că pacienţii cărora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au avut rezultate negative la testarea pentru coronavirus, într-un timp mai scurt, comparativ cu persoanele din grupul de control. (VEZI ȘI: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PENSIILE ŞI SALARIILE ROMÂNILOR, ÎN TIMPUL PANDEMIEI DE CORONAVIRUS. ANUNŢ DE ULTIMA ORĂ DE LA MINISTERUL FINANŢELOR)

Studiu clinic a mai arătat că efectul terapeutic al Favipiravir este mult mai bun în comparaţie cu cel observat la grupul de control. Așadar, Favipiravir a fost recomandat echipelor de medici şi ar trebui inclus în planul de diagnostic şi tratament aplicat pentru COVID-19, a declarat Zhang.

În urma rezultatelor studiului clinic, o companie farmaceutică chineză a primit aprobarea Administraţiei Naţionale pentru Produse Medicale pentru a produce în masă medicamentul şi pentru a asigura o aprovizionare stabilă.