Este incredibil ce vor să facă preoții din Botoșani în plină pandemie de coronavirus. De ce îi cheamă pe locuitori la rugăciune

Publicat: 03/04/2020 | 09:20

Starea de urgență decretată în România pe fondul crizei medicale mondiale pare a fi abordată… cu lejeritate în unele localități, iar preoții din Botoșani și-au propus ca duminică să scoată lumea în stradă.

Adunările publice sunt interzise prin ordonanță militară, iar bisericile sunt închise. Totuși, o informație incredibilă a fost furnizată de antena3.ro. Duminică ar urma să aibă loc o procesiune în Botoșani, motivul fiind aducerea moaștelor Sfintei Parscheva. Bineînțeles, oamenii sunt așteptați la rugăciune, numai că asta ar încălca măsurile restrictive impuse de autorități.

Rămâne de văzut dacă procesiunea va avea sau nu loc, dar trebuie reamintit că episcopul Tomisului, spre exemplu, a solicitat ca oamenii să fie lăsați să vină la slujbe, pentru că alte instituții ale statului sunt deschise, punând un accent și pe noaptea de Înviere.

”Iată, numai bisericile sunt închise. Celelalte instituții primesc câte unul la distanță, dar nu resping pe nimeni. Nădăjduim să găsim înțelegere, apropiindu-se cea mai mare sărbătoare, care ne dă tuturor lumină și viață. Să o avem cu lumină și cu Sfânta Împărtășanie”, a declarat episcopul Tomisului.

(VEZI ȘI AICI: GIGI BECALI, IZOLAT LA PIPERA DIN CAUZA CORONAVIRUSULUI: ”PENTRU BOGAȚI E MAI UȘOR, CĂ AI CURTEA MARE. MAI GREU E TOT PENTRU SĂRACI”)