Erori de supraveghere la Bacalaureat 2020. Incredibilul caz al unei eleve din Foșcani

Publicat: 30/06/2020 | 12:02

La fel ca și în anii trecuți, în timpul corectării lucrărilor de la Bacalaureat 2020, profesorii și supraveghetorii au făcut erori care pe unii elevi i-a costat examenul.

Printre erori se numără și cazul unei eleve din Vrancea. Lucrarea la Limba şi literatura română a tinerei a fost anulată de supraveghetor de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” din Focşani, fără un motiv sau vreo explicație.

Citește și: Vezi ce notă ai luat la Bacalaureat 2020. Edu.ro va publica rezultatele oficiale. Live UPDATE

Greșeala a fost profesorului care trebuia să anuleze teza altui candidat. Cu toate că respectivul profesor a fost sancționat, eleva a fost nevoită să aștepte decizia comisiei a ISJV pentru a-și primi nota.

Erori la BAC din anii trecuți

Anul trecut, la Bacalaureat supraveghetorii au făcut mai multe erori. De exemplu, la Cugir, la proba la Geografie, s-au dat, din greșeală, subiectele de anul trecut, în condițiile în care toate liceele primiseră subiectele corecte. Pe de altă parte au apărut incidente și din cauza elevilor.

Nu rata: Incredibil! Ce a apărut pe edu.ro în timp ce liceenii așteptau rezultatele la bacalaureat

La Constanța trei elevi au fost eliminați de la examene după ce au fost prinși cu telefoane mobile asupra lor, încercând să copieze, la fel și în Hihor au fost eliminați șapte elevi pentru tentativă de fraudă. Însă, conform Ministerului Educației, acest gen de incidente, față de alți ani, au fost mai puține la această sesiune de Bacalaureat, ceea ce ridică și procentul de elevi participanți la toate examenele din acest an.

Site-ul Edu.ro nu funcționează

Liceenii așteaptă cu sufletul la gură să afle rezultatele la bacalaureat. Aceștia vor putea să îşi afle notele la Bacalaureat 2020 marţi, până în ora 12:00, pe edu.ro. Conform noilor prevederi, rezultatele de la Bacalaureat 2020 pe care le vor obține candidații vor fi anonimizate. Fiecare absolvent de liceu își va afla nota finală în baza unui cod. La ora transmiterii acestei știri, site-ul Edu.ro este picat.