Episodul povestit de Mihai Morar, după ce a ieșit la cumpărături pe timp de pandemie: “Lacrimile din spatele unei măști”

Publicat: 12/04/2020 | 09:12

Mihai Morar a postat pe contul său de Instagram un mesaj emoționant după ce a ieșit din casă pentru a-și face aprovizionarea. Vedeta scrie că iese o dată la câteva zile, așa cum au recomandat autoritățile, iar fiecare deplasare reprezintă, iată, și o poveste de viață.

Oamenii sunt speriați, a constatat Mihai Morar, iar această teamă permanentizată nu poate fi ascunsă de măștile chirurgicale pe care le poartă fiecare pentru a se proteja de infecția cu noul coronavirus. Mihai Morar a fost impresionat de o angajată a unui supermarket căreia i se prelingea, pe sub mască, o lacrimă.

”E aproape 9, seara. O dată la câteva zile, cobor până la vecini, la parter. Aștept să treacă valul de peste zi și îmi iau strictul necesar pentru coșul casei. Nu mă îngrijoreză ora târzie, mereu găsesc ce am de luat, iar în prăvălie nu-i găsesc decât pe ei, vecinii. Dincolo de măști, li se citește oboseala acestor săptămâni, adunată în pungile de sub ochi. Iar în adâncul privirii li se vede și lor teama. Nu-i o exgerare, sunt și ei în ”linia întâi”. În bătaia ”nevăzutului”. Serile trecute, de după un raft, îmi apar doi ochi umezi, cu ecuson (…) în piept. Femeia s-a oprit din aranjat bucatele și mi-a mulțumit: ”Nu credeam că o să vă văd azi… Ieri v-am ascultat scrisoarea părintelui pe care ați citit-o la radio. Nu vă dați seama, în zilele astea grele, cât bine mi-ați făcut… Mi-ați adus un pic de liniște…” Nu am putut să-i răspund nimic, o lacrimă i se scurgea pe obraz, pe sub mască și, în zilele astea, nici mâna nu poți să o treci peste față. ”Nu vă mai țin de vorbă, dar să știți că am trimis scrisoarea dumneavoastră la toți cunoscuții. Avem nevoie cu toții de cuvintele astea…” mi-a spus femeia pe care eu, de fapt, o țineam din treabă”, a început postarea din mediul online a lui Mihai Morar.

(VEZI ȘI AICI: DUPĂ 14 ZILE DE IZOLARE, RADU VÂLCAN IA FOARTE ÎN SERIOS EPIDEMIA. S-A DUS “BLINDAT” LA CUMPĂRĂTURI: MASCĂ, MĂNUȘI ȘI…)

”Doar așa, din această nebunie, pot apărea și lucruri mărețe”

Mihai Morar scrie că trăim o ”nebunie”, într-adevăr, declanșată de această criză a coronavirusului în lume și în România, dar ”lucrurile mărețe” pot apărea. Fiecare angajat, în aceste zile dificile, poate fi declarat ”Omul zilei”, asumându-și riscul de a intrat în contact cu ceilalți pentru a fi util. Iar la căderea măștilor chirurgicale, atunci când situația va reveni la normalitate, cu toții vom fi doar ”oameni”.

”Cândva, ochii ăceștia umezi erau la panoul din magazin cu ”Angajatul lunii”. Acum, ”Angajatul lunii” nu mai există. Fiecare angajat e ”Omul zilei”. În scrisoarea de la radio spuneam că izolarea nu e neapărat un lucru rău dacă am folosi acest timp ca să ne împrietenim din nou cu noi, cu oamenii la care ținem, dar, în primul rând, cu sufletele noastre. Doar așa, din această nebunie, pot apărea și lucruri mărețe. E suficient să păstrăm, fizic, distanța la casă. Altfel, putem să ne apropiem. Acum, cu atât mai mult. Pentru că, o să fim suprinși când vom da jos măștile și în spatele lor nu va fi nici ”angajatul lunii”, nici ”eroul zilei”, nici ”clientul gold”. Când vor cădea măștile, vor fi doar oameni care au nevoie de alți oameni ca să repornească lumea”, a mai scris Mihai Morar pe contul său de Instagram.

(CITEȘTE ȘI: UN BĂRBAT DIN BISTRIȚA A PRIMIT 5.000 DE LEI AMENDĂ PENTRU CĂ PLECAT DIN CARANTINĂ. CE LE-A SPUS POLIȚIȘTILOR ESTE HALUCINANT)