Epidemia de coronavirus și-a pus amprenta asupra pieței imobiliare din România

Publicat: 23/03/2020 | 11:13

Epidemia de coronavirus și-a pus amprenta asupra pieței imobiliare din România.  În ultima săptămână, numărul vizionărilor a scăzut cu mai bine de 50 la sută.

„Se fac tranzacții în continuare, noi înregistrăm tranzacții în toate proiectele noastre. În acest moment, perioada poate fi comparată cu cea de dinaintea Sărbătorilor, când nu se înregistrează un număr semnificativ de tranzacții însă există activitate, în special din partea cumpărătorilor aflați în faze avansate ale procesului de achiziție și care doresc să închidă tranzacțiile aflate în lucru cât mai rapid“, spune Andrei Sârbu, CEO-ul unei companii de consultanță imobiliară.

De asemenea, el avertizează că următoarea perioadă va fi foarte dificilă.

„Un scenariu care va presupune carantina totală, izolarea la domiciliu, va bloca desigur piața, însă aceasta va fi doar unul dintr-o multitudine de efecte negative. Noi, echipa SVN, am trecut printr-o criză în perioada imediat de după 2008, când am resuscitat numeroase distressed assets, proiecte rezidențiale (și nu numai) aflate în dificultate, nume cunoscute la nivel de piață. Sperăm ca în perioada imediat următoare să nu asistăm la un scenariu de acest tip, extrem de negativ“, mai transmite CEO-ul unei companii de consultanță imobiliară.