Elevul care l-a impresionat pe Smiley la ”Vocea României” a ajuns să…

Publicat: 02/02/2020 | 22:51

Gabriel Bîscoveanu este un elev extrem de talentat al Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina, care a devenit… actor de film. Elevul a făcut furori şi la ultimul sezon al show-ului „Vocea României” de la Pro TV, unde a ajuns până în semifinalele live. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă spune povestea lui extraordinară. (VEZI ȘI: POVESTEA ELEVULUI CU VOCE DE AUR)

Gabriel joacă în filmul „Tipografic majuscul”, în regia lui Radu Jude, premiera acestuia putând fi urmărită în cadrul Secţiunii Forum a celei de-a 70-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin din acest an, care se va desfăşura din 20 februarie până pe 1 martie. În cinematografele din România, filmul va rula începând cu 21 februarie.

O premieră mult așteptată

Gabriel Bîscoveanu, în filmul lui Radu Jude

„Îmi face o nespusă plăcere să împărtășesc cu voi trailer-ul primului film în care am jucat, «Tipografic Majuscul», regizat de Radu Jude. Abia aștept 21 februarie!”, a spus elevul pe pagina de socializare. (CITEȘTE AICI: OLIMPICA LA ENGLEZĂ FACE VOLUNTARIAT. E PROFESOARĂ LA 16 ANI PENTRU COPIII DINTR-UN SAT DIN TELEORMAN)

Postarea a strâns imediat zeci de aprecieri şi comentarii. Iar printre cei care i-au adresat felicitări s-au numărat şi membrii familiei. „Alexandru Gabriel Bîscoveanu, de data aceasta și în ipostaza de actor, în filmul «Tipografic majuscul», în regia lui Radu Jude. Premiera filmului va avea loc la Festivalul internațional Berlinale – Berlin International Film Festival. În cinematografele din România va rula din 21 februarie 2020. Felicitări, Alexandru Gabriel!”, a scris Mihaela Bîscoveanu, mama tânărului, pe pagina sa de Facebook.

Două povești și două istorii

„Tipografic majuscul” pune în legătură, prin tehnica montajului, două povești și două istorii. Una este povestea reală a adolescentului Mugur Călinescu, care, în 1981, a scris pe ziduri cu creta o serie de texte împotriva dictaturii lui Nicolae Ceaușescu. Povestea lui e pusă în scenă așa cum a reconstituit-o scenarista Gianina Cărbunariu din dosarul lui de Securitate. A doua este povestea oficială a României: imagini din arhiva Televiziunii Naționale, exact din același timp. (NU RATA: POVESTEA RĂVĂȘITOARE A SINGUREI TRUPE DE DANSATORI CU SINDROM DOWN DIN ROMÂNIA)

De dragul iubitei

Gabriel, alături de Smiley, la „Vocea României”

Gabriel Bîscoveanu este și unul dintre semifinaliștii din 2019 ai show-ului „Vocea României”. El a învățat singur să cânte. Era în clasa a șaptea și primise, de Crăciun, de la tatăl lui, o chitară.
Datorită muzicii a devenit mai popular, iar în 2019 a compus 10 melodii, toate pentru fosta lui iubită. Mai mult decât atât, elevul intenționează să scoată un album cu 12 piese, “All about her”, toate dedicate fostei sale partenere. Tot pentru fosta lui iubită a participat și la Vocea României, în speranța că aceasta îl va auzi, a mărturisit tânărul.

Smiley și Tudor Chirilă i-au schimbat viața

“E un mare privilegiu să îl cunosc pe Smiley și acum să-l cunosc și pe Tudor. Sunt două firi foarte diferite și înveți chestii diferite de la ei. Tudor vine cu un plus, mă completează. Smiley a pus fundația, acum Tudor face etajul 1. Mă simt ca un funambul pe o sfoară foarte subțire între două blocuri și simt că pot să cad oricând dacă fac o mișcare greșită. Nu credeam că o să ajung atât de departe, dar vreau să fac momentul ăsta memorabil”, spunea Gabriel Bîscoveanu, înainte de semifinalele live. (VEZI ȘI: EL ESTE ”MICUȚUL CLAYDERMAN” AL ROMÂNIEI)