Elevii, ținuți în suspans de Guvern cu privire la începerea școlii. Tătaru: „În a doua jumătate a lunii august…”

Publicat: 03/08/2020 | 19:27

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, în timp ce se afla într-o vizită oficială la Galați, că o decizie privind deschiderea noului an şcolar va fi luată în a doua jumătate a lunii august.

Tătaru a precizat că autorităţile iau în calcul mai multe scenarii, în funcţie de evoluţia pandemiei de COVID-19, dar că o decizie va fi comunicată dascălilor şi elevilor în a doua jumătate a lunii august.

Citește și: Fostul premier Mihai Tudose, despre alegerile locale și criza coronavirusului: ”Ne-am înecat la mal şi de data asta. Guvernul şi-a pus capac propriilor bâjbâieli amatoriste”

„Sunt mai multe scenarii. A doua parte a lunii august ne va spune dacă este oportună revenirea elevilor la şcoală. Noi sperăm să fie oportună, în condiţiile în care situaţia va fi favorabilă. Dar repet, nu ţine doar de noi. Planuri sunt, avem măsuri sanitare şi pentru desfăşurarea procesului de învăţământ. În a doua jumătate a lunii august vor afla dascălii şi elevii ce decizie se va lua”, a spus Nelu Tătaru.

Declarațiile lui Ludovic Orban despre începerea școlii

Premierul Ludovic Orban a declarat, în cursul zilei de luni, că în prezent Guvernul analizează modul în care școala ar putea să înceapă pe 10 septembrie.

El a precizat că Guvernul pregăteşte deschiderea şcolilor „pentru orice scenariu”, referindu-se la evoluția cauzurilor covid din prezent.

„Şcoala va începe în condiţiile pe care ni le va permite evoluţia epidemiei. Există un grup de lucru interministerial coordonat de vicepremierul Raluca Turcan care face analize extrem de serioase – evaluarea infrastructurii, evaluarea cadrelor didactice, distribuţia posibilă a elevilor în clase, studiază sisteme, inclusiv sistemul mixt.

Suntem într-o analiză foarte serioasă pentru că nu poţi să creeze o previziune astăzi care să fie modificată în funcţie de evoluţia epidemiei. Noi pregătim deschiderea şcolii pentru orice scenariu”, a declarat Orban, la sediul PNL.