Elevii din România sunt nemulțumiți de măsurile luate de Ministrul Educației

Publicat: 07/04/2020 | 18:03

Elevii din România sunt nemulțumiți de măsurile luate de Ministrul Educației. În urma declarațiilor făcute marți de Monica Anisie, Asociația Elevilor din Constanța, Asociația Elevilor din București și Ilfov și Asociația Vâlceană a Elevilor au transmis un comunicat de presă.

Ministrul Anisie a transmis că elevii din an terminal, clasa a VIII-a și a XII-a, urmează să susțină Evaluarea Națională și, respectiv, Examenul Național de Bacalaureat doar din materia care a fost parcursă până la începutul semestrului II din anul școlar în curs. (CITEȘTE ȘI: LOVITURĂ DE TEATRU! CINE E DE FAPT „PACIENTUL ZERO” DE LA CARE A PORNIT PANDEMIA. A FOST INFECTAT PE 17 NOIEMBRIE 2019!)

”Reprezentanții elevilor susțin această măsură, dar trag un semnal de alarmă asupra indiferenței reprezentanților ministerului în ceea ce privește asigurarea accesului la educație tuturor elevilor în vederea parcurgerii întregii materii, pentru a preveni apariția unor lacune în ceea ce privește materia, și a menține un contact permanent a elevilor cu școala. Simplificarea materiei este în beneficiul elevilor, dar problema celor din mediile defavorizate încă există, aceștia urmând a susține examenele naționale fără o pregătire susținută de un cadru didactic sau o recapitulare efectivă a materiei.

Elevii din mediile defavorizate trebuie să beneficieze în continuare de dreptul la educație, chiar dacă aceștia nu își pot permite să aibă acces la un device electronic prin care să poată lua parte la această principală modalitate de susținere în continuare a orelor, des amintită în discursurile politicienilor atunci când sunt întrebați de situația învățământului românesc pe timp de criză”, se arată în comunicat.

De asemenea, în locul simulărilor examenelor naționale sunt implementate, acum, ”teste de antrenament” pentru elevii din clasele a VIII și a XII-a. Cum este nevoie de un barem, acesta va fi publicat vineri, a spus Monica Anisie, iar rezolvarea modelelor prezentate va fi explicată în emisiunile dedicate de la televiziunea națională.

„Simulările sunt anulate. Nu mai putem susţine simulările, însă aceste simulări le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a. Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri vom publica baremul, iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă. (…) MEC pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua. Simulările le-am anulat şi am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației Naționale, la Realitatea Plus.