Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu au reînceput luni cursurile online

Publicat: 12/04/2021 | 10:39

Elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a au reînceput luni cursurile online ale semestrului al doilea. Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu a suferit modificări.

De precizat că vacanțele au rămas la datele comunicate inițial: Sărbătorile Pasale Catolice 2-11 aprilie și Sărbătorile Pascale Ortodoxe 30 aprilie-9 mai.

În intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor participa online la toate activităţile didactice.

Elevii din celelalte clase vor fi în vacanță până pe 4 mai. Grupele din învăţământul preşcolar, clasa pregătitoare, clasele a I-a și a VII-a şi clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a vor finaliza semestrul în data de 25 iunie,

Examenele naţionale vor avea la datele stabilite inițial, conform calendarelor aprobate: 22 – 25 iunie – Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi 28 iunie – 1 iulie – probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

Scăderea numărului de cazuri COVID, o condiţie pentru revenirea elevilor la şcoală

Elevii sunt din 2 aprilie până în 4 mai în vacanță prelungită de primăvară, decizia fiind luată de Ministerul Educației, la propunerea Ministerului Sănătății, în urma creșterii numărului cazurilor de COVID-19.

Excepție fac elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, care de luni 12 aprilie vor face școală online, urmând să intre din nou în vacanță din 30 aprilie până în 9 mai.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spunea joi că un trend epidemiologic descendent este esențial pentru ca elevii să revină la școală cu prezență fizică. El preciza că testarea copiilor și vaccinarea profesorilor reprezintă condiții favorizante pentru acest scenariu.