Elevă de la liceul din Gura Humorului, care a participat la pregătirea pentru bacalaureat, confirmată cu COVID-19

Publicat: 10/06/2020 | 19:01

O elevă de la Colegiul “Alexandru cel Bun” Gura Humorului a fost testată pozitiv cu coronavirus. În prezent, adolescenta este internată la Spitalul Județean Suceava, alături de mama sa, la rândul ei confirmată cu COVID-19.

VEZI AICI: AVEA SIMPTOME, DAR NU S-A TESTAT PENTRU NOUL CORONAVIRUS. CE MOTIV A INVOCAT MIHAI BENDEAC: ”N-AM VRUT SĂ APELEZ LA TESTARE PENTRU CĂ…”

Eleva a participat, alături de alți colegi, săptămâna trecută, la cursurile de pregătire pentru bacalaureat, liceul din Gura Humorului luând decizia de a sista orele de meditații pentru examen.

La liceul din Gura Humorului erau înscriși pentru cursurile de pregătire circa 270 de elevi, însă liceana din Poiana Micului ar fi participat la meditații într-un alt corp de clădire, unde a susținut orele doar clasa sa, adică 11 elevi. Adolescenta este asimptomatică.

Inspector Cezar Anuței, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, a menționat că “ea a fost prezentă la cursuri marți, miercuri și vineri. Am solicitat Direcției de Sănătate Publică declanșarea unei anchete epidemiologice, testarea tuturor contacților. De asemenea, la liceul din Gura Humorului s-a dispus sistarea cursurilor față în față și susținerea lor în online”.

Ce a spus Mihaela Ursaciuc, directoarea colegiului

Cezar Anuței a mai punctat că în școală au fost respectate măsurile de distanțare socială, fluxurile, iar tuturor elevilor le-a fost măsurată temperatura, anunță monitorulsv.ro.

La rândul său, prof. Mihaela Ursaciuc, directoarea colegiului, a menționat că eleva a fost cea care a sunat-o pe diriginta ei și i-a spus că mama sa este infectată cu noul coronavirus, fiind informate ulterior Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar.

NU RATA: MAREA BRITANIE A ÎNCEPUT TESTAREA PE OAMENI A UNUI VACCIN ÎMPOTRIVA NOULUI CORONAVIRUS

Colegiul din Gura Humorului și-a reluat activitatea cu elevii de marţi, 2 iunie, când școlarii din clasele terminale au revenit pentru un program de câteva zile de pregătire pentru examenul de bacalaureat.

Până în prezent, la nivel național, au fost raportate două cazuri de elevi infectați cu noul coronavirus, primul fiind un elev din clasa a VIII-a din Iaşi, carea participat la pregătirea pentru evaluarea naţională săptămâna trecută, miercuri şi joi.