El este tânărul care a anunţat că la cele două mall-uri din Râmnicu Vâlcea au fost puse bombe

Publicat: 13/01/2020 | 14:43

Individul care, duminică seară, a anunţat, în mod fals, la 112, că la cele două mall-uri din Râmnicu Vâlcea există bombe, provocând astfel evacuarea a mii de persoane, a fost identificat de oamenii legii. El este cunoscut de poliţişti, după ce în 2018 şi 2019 a furat un autobuz, un microbuz şi un taxi, plecând la plimbare cu ele pe drumurile publice şi provocând incidente. Suspectul are 18 ani şi se numește Costin Moroacă, din comuna Dăeşti.

“În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vâlceni a fost identificat un tânăr de 18 ani, din Dăeşti, bănuit că ar fi apelat abuziv şi a sesizat că în centrul comercial noi a fost amplasată o bombă. Se fac cercetări de către poliţiştii din cadrul Biroului Arme , Explozivi şi Substanţe Periculoase pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive” – precizează purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.

După anunțul făcut de suspect la 112, duminică seara, la fața locului au fost trimise două echipaje (unul de stingere și o autospecială SMURD) coordonate de inspectorul șef al ISU Vâlcea.

„În același timp, au fost prealertate toate forțele de intervenție ale SAJ Valcea și SMURD de la celelalte subunități pentru a fi pregătite de intervenție în cazul în care se va impune acest lucru. De asemenea, au fost pregătite și corturile pentru asigurarea condițiilor necesare acordării primului ajutor în cazul eventualelor victime”, au arătat reprezentanții ISU Vâlcea.

Condamnat în trecut

Anul trecut, Moroacă a fost trimis în judecată pentru furt în scop de folosinţă, el fiind condamnat la o pedeapsă neprivativă de libertate, respectiv la executarea unei măsuri educative sub supravegherea unui consilier de probaţiune din cadrul Serviciului de Probaţiune Vâlcea şi a tatălui său. Mai mult decât atât, pe latură civilă, tânărul a fost obligat de instanţă să plătească daune civile către o societate de transport în comun.