El este militarul care s-a sinucis într-o garnizoană din Cluj-Napoca. Ce s-a întâmplat cu Felician Codruţ Şuteu la ultima testare pshihologică

Publicat: 20/01/2020 | 14:32

A fost dezvăluită identitatea militarului care s-a sinucis într-o garnizoană din Cluj-Napoca. Ancheta deschisă în urma morții sale este abia la început. Printre informațiile descoperite de criminaliști se numără și rezultatul pe care l-a avut Felician Codruţ Şuteu la ultima testare pshihologică, susținută în urmă cu aproape patru luni.

Felician Codruţ Şuteu, militarul care s-a sinucis într-o garnizoană din Cluj-Napoca

Militarul care a fost găsit fără viață într-una dintre încăperile Unitatea Militară 1049, Regimentul 317 ISR Vlădeasa se numește Felician Codruţ Şuteu. Bărbatul avea 41 de ani, avea gradul de caporal clasa a II-a și lucra în armată din 2003.

Alarma s-a dat în această dimineață, la 10:00, la scurt timp după ce a fost făcută descoperirea cutremurătoare. Felician Codruţ Şuteu a fost testat ultima dată pe 27 septembrie 2019, iar rezultatul a fost apt psihologic. La momentul redactării acestui articol nu se cunoaște motivul care l-a făcut pe bărbat să își pună capăt zilelor.

“În această dimineaţă, a avut loc un tragic eveniment, caporalul clasa a II-a Şuteu Felician Codruţ a fost găsit spânzurat într-una dintre încăperile din cadrul cazărmii. S-a apelat serviciul de urgenţă 112 şi s-a anunţat serviciul medical din cadrul unităţii, s-a încercat resuscitarea acestuia, însă, la ora 11:18 s-a declarat decesul militarului. Comanda unităţii transmite condoleanţe familiei îndoliate şi suntem alături de familie cu tot ce putem.

În ultimii 7 ani a primit numai calificativul «foarte bun». Nu ştim ce anumle l-a determinat să recurgă la acest gest. Era operator de tehnică de comunicaţii, centralist”, a declarat sublocotenet Andreea Oniţa, ofiţer de informare şi relaţii publice din cadrul unităţii, pentru Observator.

Felician Codruţ Şuteu nu a avut nicio misiune în teatrele de operaţii. După tragedia descoperită au fost anunțați șefii garnizoanei Cluj-Napoca, dar și reprezentanții Parchetului Militar.