El este italianul depistat pozitiv cu coronavirus, după o vizită făcută în România

Publicat: 25/02/2020 | 21:10

Un bărbat de 72 de ani, care a fost în vacanță în țara noastră și s-a întors recent în Italia, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Acum s-a aflat și identitatea acestuia.

Un italian de 72 de ani, întors de curând din România în țara natală, a aflat că este infectat cu virusul mortal care face ravagii în întreaga lume. Bărbatul este din Cattolica, s-a prezentat la unitatea medicală de aici cu tuse și răceală, însă a fost internat la spitalul din Rimini. Conform publicației Il Resto del Carlino, acesta este primul caz de infectare cu coronavirus din Rimini.

Cesare E. a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c. În perioada în care acesta a fost în România, a locuit în județul Gorj unde a luat contact cu soția sa, dar și alte rude de-ale partenerei sale de viață.

La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere.