El este italianul care a adus coronavirusul în România. S-a căsătorit cu o româncă și este pasionat de vănătoare

Publicat: 27/02/2020 | 09:36

Are 71 de ani, lucrează în domeniul hotelier, este căsătorit cu o româncă și iubește vânătoarea. În perioada 18-22 februarie, italianul a vizitat România, mergând la rudele soției sale. A aterizat pe aeroportul din Craiova, iar de acolo – cu o mașină închiriată – s-a deplasat în Gorj, unde a avut și câteva întâlniri de afaceri.

Publicația ”RiminiToday” scrie că bărbatul este proprietarul unui bar din Valconca și că acesta, în România, a participat și la o partidă de vănătoare. Angajații săi au fost testați de medici, iar barul respectiv este închis, informează și a1.ro.

Conform informațiilor transmise de  „Il Resto del Carlino” – fiind citate surse din cadrul Regiunii Emilia – Romagna – italianul s-a prezentat, luni, la spitalul din Cattolica, la „Urgenţe”, având simptome de febră şi tuse. Bărbatul a spus că s-a întors în weekend din România, fiind transferat la spitalul „Infermi” din Rimini, unde – în urma analizelor efectuate – a fost confirmat ca pozitiv la testul cu coronavirus.

S-a plimbat prin mai multe localități din Oltenia

Italianul a rămas în România câteva zile şi s-a plimbat prin mai multe localităţi din Oltenia. Din datele obţinute de autorităţi, acesta a fost traseul italianului infectat cu coronavirus:

  • 18 februarie: ora 23,45, bărbatul de 71 de ani, împreună cu fiul său de 10 ani, ajung pe Aeroportul Internaţional Craiova cu o cursă de Bologna.
  • de la aeroport, italianul merge la o firmă de închirieri auto din Craiova unde închiriază o maşină cu care pleacă spre comuna Bâlteni, din judeţul Gorj.
  • 19 februarie, puţin după miezul nopţii, italianul şi fiul său ajung în satul Peşteana, la socrii.
  • 19 februarie, italianul îşi lasă copilul la bunici, în Peşteana, iar el pleacă spre Târgu Jiu. Aici locuieşte într-un apartament pe care îl deţine.
  • 20 februarie, bărbatul merge la Primăria Drăguţeşti din Gorj pentru a-şi plăti taxele şi impozitele locale.
  • 20-21 februarie, bărbatul are mai multe întâlniri de afaceri, în special în Târgu Jiu.
  • 22 februarie, italianul se întoarce la socrii săi, în Peşteana, îşi ia copilul şi pleacă spre Craiova. Aici, a predat angajaţilor firmei de închirieri auto maşina şi a mers la Aeroportul Internaţional. În jurul orei 14.00, italianul a plecat spre Bologna.