El este gorjeanul declarat ”cel mai bun student” în Anglia!

Publicat: 08/01/2020 | 23:01

Andrei Mărgeloiu, un tânăr de 22 de ani, din Târgu-Jiu, a fost admis la programul de masterat al Universităţii din Cambridge şi studiază inteligenţa artificială. În 2019, el a absolvit Facultatea de Informatică a University College London (UCL), iar în primul an a fost declarat cel mai bun student. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă spune povestea lui extraordinară. (VEZI ȘI: REGINA MARII BRITANII A PREMIAT UN ELEV ROMÂN PENTRU…)

Trei medalii de aur la Olimpiada de Informatică

Andrei Mărgeloiu studiază inteligenţa artificială la Universitatea din Cambridge, Anglia, alături de cei mai buni studenţi din lume. Tânărul a absolvit Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, în 2016, iar în timpul liceului a obţinut trei medalii de aur la Olimpiada Naţională de Informatică.

Plecat în Marea Britanie, în 2016, Andrei a fost declarat cel mai bun student după primul an de studiu. În 2019, a absolvit Facultatea de Informatică a University College London (UCL) cu cea mai înaltă distincţie, First Class Honours, având a doua medie generală din promoţia sa. (NU RATA: EL ESTE SENZAȚIONALUL ROMÂN CARE A UIMIT LUMEA INFORMATICII)

Aventura lui Andrei

Andrei, gorjeanul care a uimit Anglia

În timpul studenţiei la Londra, a primit distincţia „Diploma Ambasadorului“, acordată de Ambasada României în Marea Britanie celui mai bun student român din Regat pentru rezultatele sale academice.

„Anii de facultate au reprezentat aventura înţelegerii domeniului pe care mi l-am ales, informatica. Îmi amintesc cum, încă din copilărie, tatăl meu îmi spunea că una dintre cele mai frumoase călătorii pe care le poţi face este aceea în lumea cunoaşterii.

Plecând de la această premisă, am văzut perioada studiilor universitare drept o oportunitate de a construi fundaţia unor cunoştinţe ce mă vor ajuta să mă adaptez provocărilor din viitor. Deşi vremurile se vor schimba, fundaţia va rămâne aceeaşi“, spune Andrei. (CITEȘTE ȘI: OLIMPICA LA ENGLEZĂ FACE VOLUNTARIAT. E PROFESOARĂ LA 16 ANI PENTRU COPIII DINTR-UN SAT DIN TELEORMAN)

A fost și în top 3 studenți din Europa

„În fiecare an, Liga română a studenților din străinătate organizează o gală de premiere a studenților români pentru rezultatele lor. Am fost surprins să fiu nominalizat și am fost onorat să primesc o distincție pentru faptul că am fost în top 3 studenți din Europa”, a povestit Andrei.

Părinții lui Andrei sunt foarte mândri de fiul lor

Părinţii sunt foarte mândri de el. „Nici în prima şi nici în ultima zi de şcoală nu am simţit ce simt în acest moment în care citesc cuvintele tale. Te iubește MAMA ! Şi promit că voi fi mereu lângă tine mereu”, spune Ecaterina Mărgeloiu.

Andrei are și un canal de Youtube, pe care publică, în mod constant, filmulețe legate de ceea ce se întâmplă în jurul său și, mai ales, la masterat.  (VEZI AICI: Se întâmplă într-un laborator din Slatina. Maternitatea de roboţi)