El este eroul care construiește tuneluri anti-COVID, chiar și operat de cancer

Publicat: 09/05/2020 | 12:07

Deși a fost operat recent de cancer la rinichi și este în căutare de bani ca să-şi poată urma chimioterapia, un craiovean nu s-a lăsat doborât de boală şi a ales să sară în sprijinul medicilor, în plină pandemie. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă povestea lui emoționantă. Chiar și grav bolnav, craioveanul Aurel Firu a construit, cu forţe proprii, un tunel de dezinfecţie pentru medicii din spitalul în care s-a operat. (VEZI AICI: Cutremurătoarea poveste a polițistei-fotomodel. Avea simptome de COVID-19, dar medicii au descoperit ceva și mai grav…)

Există oameni care, în această perioadă de grea încercare, au dăruit din puţinul lor semenilor. Un astfel de om este și Aurel Firu. Se numără printre voluntarii-model pentru noi toţi. Povestea lui însă pare desprinsă din filmele de dramă. A fost diagnosticat cu cancer şi, de curând, a suferit o intervenţie chirurgicală, dar cu toate acestea, s-a ridicat de pe patul de spital pentru a da o mână de ajutor în această perioadă.

Așa se face că, în perioada în care era internat la Spitalul din Oradea, Aurel Firu s-a gândit să întoarcă binele făcut. Astfel că a construit un tunel din plastic, lung de 1,5 metri, lat de 1,2 metri și înalt de 2 metri, cu doi senzori de mișcare, care funcționează pe bază de aburi de apă, cu dezinfectant. 

Aurel Firu este un exemplu pentru semeni

Un mic ajutor de la prieteni

Aurel Firu construieşte și la Craiova tuneluri de decontaminare pentru COVID-19. Două dintre acestea au fost, de altfel, montate de curând în Piaţa Centrală din Bănie. Bărbatul a fost şi el în impas. A avut nevoie de ajutor, iar prietenii i-au sărit în ajutor. (NU RATA: La 83 și 86 de ani, au cusut măști din pânzele pregătite pentru propria înmormântare și le-au donat altor bătrâni)

„Am primit o veste care mă cutremură. Mulţi îl ştiţi foarte bine sau mai putin bine pe Firu Aurel! Vestea proastă pe care am primit-o chiar de la el este că are (CANCER) ştiu sună îngrozitor, în ultimele două săptămâni a suferit o operație de nefrectomie stângă (extirpare a rinichiului). Tumoră malignă la o clinică din Oradea!

Ideea este că în perioada următoare va trebui să facă tratamente precum chimioterapie, radioterapie, imunoterapie, iar următorul tratament este la Viena, la clinica AKH, la dr. Christian Kratzik, iar situația lui financiară, din cauza operației, a devenit precară şi va trebui să facem o campanie umanitară! Sunt sigur că din puținul nostru îl putem ajuta să treacă peste această perioadă urâtă din viata lui!

Vă vom ţine la curent cu tot ceea ce se va întâmpla! Mă rog la bunul Dumnezeu să îți fie alături aşa cum a fost de fiecare dată şi să nu te lase la greu, cum nici tu nu i-ai lăsat pe mulţi pentru care ai făcut atât de multe lucruri bune”, a postat un prieten pe pagina de socializare a bărbatului, înainte ca acesta să se opereze.

„Zâmbește indiferent cât îți este de greu”

„Nu uita niciodată că pielea se încreţeşte, părul încărunţeşte, iar zilele se transformă în ani… dar ce e mai important se conservă; forţa şi determinarea ta nu au vârstă. Spiritul tău este cel care îndepărtează pânzele de păianjen. Dincolo de orice punct de sosire e unul de plecare. Dincolo de orice reuşită e o altă încercare. Cât timp trăieşti, simte-te viu. Dacă ţi-e dor de ce făceai înainte, fă-o din nou. Nu lăsa sa se vadă suferința, tu zâmbește indiferent cât îți este de greu”, spunea, în urmă cu două luni, Aurel Firu. (CITEȘTE ȘI: „Prințesa Instagramului” reacționează după ce a fost acuzată că ia bani din donații)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)