El e culturistul român care se antrenează și-n bucătărie pentru titlul de Mr. Olympia: ”Îmi prinde bine această perioadă!”

Publicat: 13/04/2020 | 13:11

Florin Damșa mai are de așteptat până când va urca pe ”scena” de la Alicante, unde cei mai valoroși culturiști vor ținti titlul de Mr. Olympia Spain 2020. Asta pentru că, dată fiind pandemia de coronavirus, competiția a fost amânată pentru luna octombrie, a acestui an (initial, 11-14 iunie). Izolarea l-a dat puțin peste cap pe Florin, dar și-a revenit rapid și a găsit modalitatea de a ajunge pregătit la Alicante. Cum?

”După ce am primit vestea tristă cum că sălile de fitness se vor închide, am eram stresat, nu știam unde o să mă antrenez, ce o să se întâmple cu forma mea fizică, mai ales că eram în plină pregătire pentru un mare concurs, Mr.Olympia Spania.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. AVEA 80 DE KG LA 11 ANI, ACUM VREA TITLUL SUPREM LA CULTURISM: MR. OLYMPIA! ”VOI AVEA UN FIZIC SCHIMBAT!”

Discutând cu antrenorul meu, el m-a motivate, mi-a zis să stau liniștit, să țin capul sus. Am început să îmi achiziționez ceva material de bază, cu care să pot face un antrenament pentru a nu îmi pierde forma și masa musculară.

Tot antrenorul mi-a spus că o să-mi prindă bine această perioadă, în care voi face ceva diferit, chiar dacă nu se compara cu antrenamentele din sală. După ce o să revin la antrenamentele din sală, corpul meu o să fie mult mai receptiv la stimuli și voi avea chiar o creștere în masă musculară”, a dezvăluit Florin Damșa, pentru CANCAN.RO.

PROGRAMUL IDEAL DE FITNESS ÎN PROPRIA LOCUINȚĂ DUPĂ CE ROMÂNIA A INTRAT ÎN CARANTINĂ: ”VĂ VIN ÎN AJUTOR!”

Tot el a dezvăluit și programul de antrenament în propria locuință, uneori, chiar și în bucătărie. Iar regimul alimentar este unul bine pus la punct! ”Ținând cont și de faptul că Mr. Olympia s-a amânat pentru luna octombrie și primul concurs o să fie Europenele, la începutul luni septembrie, pot spune că este în avantajul meu… Am mai mult timp pentru a mă pregăti, și în această perioadă nu fac decât să mă antrenez, să mănânc și să mă odihnesc, ideal pentru dezvoltarea masei musculare”, a spus Florin.

Florin Damșa, 5 antrenamente pe săptămână

Florin Damșa a dezvăluit că din, cele șapte zile ale săptămânii, cinci sunt alocate antrenamentului. Programul este respectat la ”milimetru”.

Luni: Spate, triceps, gambe

Marți: Umeri, biceps

Miercuri: Piept

Joi: Biceps, triceps

Vineri: Picioare

”Folosesc gantere și benzi elastic, iar scările de la bloc îmi folosesc pentru a face picioare și cardio”, spune Florin.

Cum spuneam, alimentația este foarte importantă. ”E la fel de strictă, totul e cântărit și fără nici o trișare”, glumește Damșa.

Cum arată meniul celui care țintește titlul la Alicante?

Masa 1: Omletă, fulgi de ovăz, orez + o banana

Masa 2: Orez cu pui și legume

Masa 3: Orez cu vită

Masa 4: Paste cu piept pui și legume + o banană

Masa 5: Cartofi cu pește somon

Sigur, nu lipsesc suplimentele, vitamine cu minerale, aminoacizi, protein, carbohidrați, dextroză, creatină.

”O să trecem cu bine și peste această situație care ne afectează pe toți. Anul ăsta o să vin acasă cu medalii, pentru că eu nu mă dau bătut orice ar fi!”, a încheiat Florin.

Florin Damșa, palmares

Locul 3 Campeonato de Aragon y Open Trofeo Nacional Zaragoza Spania 2010 (FEFF/IFBB)

Locul 3 Campeonato de Aragon y Open Trofeo Nacional Zaragoza Spania 2011 (FEFF/IFBB)

Locul 1  Campeonato de Aragon y Open Trofeo Nacional Zaragoza Spania 2012 (FEFF/IFBB)

Locul 4 Trofeul Steel Man 2012 Tg. Neamt Romania FRCF/IFBB

Locul 7 Tiger Classic 2014 Oradea Romania (PRIVAT)

Locul 2 Tiger Classic 2015  Cluj Romania (PRIVAT)

Locul 6 Grand Prix 2015 Dej-România( PRIVAT)

Locul 1 Cupa Federației Române de Culturism 2016 Bistrița România (FRCF/IFBB)

Locul 4 Grand Prix PN 2016 Dej-România (FRCF/IFBB)

Locul 6 Grand Prix PN 2018 Dej-România (PRIVAT)

2018 Bigman Weekend Show Pro Qualifier (IFBB Professional League) Benidorm Spania

Campeonato de España Absoluto (FNFF 2018 | IFBB Professional League) Alicante Spania.