El a fost „arma secretă” a Poliției, în „bătălia” din Rahova. Sportivul care a reprezentat România la Olimpiada de la Rio i-a speriat pe scandalagii după ce…

Publicat: 20/04/2020 | 19:09
Un sportiv de performanță al clubului Dinamo, care a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Rio, s-a numărat printre polițiștii care au participat la „bătălia” de lângă pușcăria Rahova, din ziua de Paște. Martorii au fost uluiți în momentul în care au văzut ce a putut să facă sportivul când intervenția în forță a devenit obligatorie. (VEZI ȘI: “Spartacus Idolu Fetelor”, romul care a pornit “revoluția” din cartierul Rahova, și-a cerut scuze polițiștilor. “Ami pare rău la domni…”)
Surse din Poliție au dezvăluit, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, că, la scandalul din cartierul Rahova, în urma căruia 37 de persoane au fost duse la audieri și doi polițiști au fost răniți, a participat și un sportiv de performanță al clubului Dinamo. Acesta este angajat al Ministerului Afecerilor Interne și activează, în prezent, la secția de atletism a clubului. Este vorba despre Mihai Donisan, un atlet afllat în plină activitate sportivă, care, în 2016, a reprezentat România la Olimpiada de la Rio, pentru probele de sărituri în înălțime.
Odată cu declararea stării de urgență, Donisan a fost trimis, temporar, la Secția 24, în cartierul Ferentari, pentru a-i ajuta pe polițiști în caz de nevoie. Sursele citate au dezvăluit că, deși nu este polițist de meserie, Donisan a făcut furori.

Momentul de ezitare al scandalagiilor

Ciocnirile din Rahova s-au lăsat cu rețineri
Abia ajuns la fața locului, sportivul ar fi luat de jos un bolovan aruncat de romii furioși și l-a aruncat spre aceștia cu o asemenea forță încât, pur și simplu, le-a provocat tuturor un moment de ezitare. De fapt, exact atunci s-ar fi produs și intervenția în forță, care, l-a avut în primele rânduri chiar pe Donisan. Cu toate că nu era înarmat și nici nu are experiență, sportivul s-a avântat în luptă. S-a dovedit, însă, că nu a avut nevoie de nimic. „Nu i-a făcut nimeni față. Toți care s-au intersectat cu el au ieșit șifonați rău. La sfârșit, a zis că lasă sportul și se face polițist”, a declarat unul dintre martorii oculari. (NU RATA: Focuri de armă în Capitală: 37 de persoane au fost duse la audieri! Cum au fost filmați scandalagii înainte de lupta cu polițiștii)
Sportivul Mihai Donisan a fost în primele rânduri ale „Bătăliei de la Rahova”
Mihai Donisan este un atlet  specializat pe săritură în înălțime. A fost laureat cu aur în 2009 și cu argint în 2013 la Jocurile Francofoniei, iar în 2016 a reprezentat România la Jocurile Olimpice de la Rio.

Conflictul nu a rămas fără urmări

„În această seară, în jurul orei 20. 45, prin apel 112, în sectorul 5, a fost sesizat un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de poliție, echipe ale Serviciului Acțiuni Speciale și jandarmi. Mai multe persoane au fost imobilizate și urmează a fi conduse pentru audieri”, a informat, duminică, Poliția Capitalei.
Reprezentanții instituției au revenit, luni, cu noi detalii: „În urma evenimentului petrecut la data de 19 aprilie a.c., au fost reținute 9 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de  ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală.” (CITEȘTE AICI: 9 persoane au fost reținute după incidentele petrecute în Rahova. Audierile nu s-au încheiat, numărul ar putea crește)
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)v