El, 103 ani. Ea, 91. Cel mai bătrân cuplu din lume, poveste de dragoste ca-n filme

Publicat: 01/02/2020 | 16:44

El, 103 ani. Ea, 91. Cel mai bătrân cuplu din lume, poveste de dragoste ca-n filme. Doreen și George sunt dovada vie a faptului că înca există căsnicii trainice.

Doreen și George au început să aibă o relație în 1988. Atunci, el avea 76 de ani și abia divorțase, iar Doreen, care a locuit în Kent, era văduvă de trei ani, după un mariaj de 36 de ani. După doi ani, cei doi au decis să se mute împreună.

George a decis să își ceară partenera în căsătorie chiar de Ziua Îndrăgostiților, în 2015. Nunta a avut loc de ziua mirelui, pe 13 iunie. Cei doi bătrânei simpatici nu au vrut să primească cadouri ci să se facă niște donații în numele lor.

„Era și timpul, serios! Doreen mă face să mă simt tânăr și pot să spun că sunt convins că ne vom petrece restul vieții împreună. Luam cina și am întrebat-o pe Doreen dacă ar vrea să fie soția mea pentru o scurtă perioadă de timp. Am fost atât de fericit când a spus că da!”, a spus George Kirby când s-a căsătorit cu Doreen.

„Nu am fost o mireasă cu obrajii înroșiți, dar am fost emoționată. A fost o zi minunată”, a spus și femeia.

George s-a născut la Londra, în 1912 și a făcut parte din Royal Air Force (RAF), ca antrenor, în 1933. A rămas pentru 25 de ani. A fost un pugilist talentat și pasionat. A câștigat toate meciurile pe care le-a avut vreodată! După ce a părăsit RAF, în 1958, George Kirby a avut mai multe locuri de muncă. A fost inclusiv de manager de restaurant, șofer și grădinar.

Doreen s-a născut în Brixton, în 1923, și a lucrat ca dactilograf. S-a ocupat de documente și transcrieri din instanță. Femeia a povestit că s-a menținut în formă făcând yoga în fiecare săptămână.

Cei doi au restabilit recordul pentru cel mai bătrân cuplu mire și mireasă, ce rămăsese de neegalat încă de la 1 februarie 2002, când francezii François Fernandez (născut în 1906) și Madeleine Francineau (născută în 1907) s-au căsătorit, având, însumat, 190 de ani și 126 de zile împreună.