Ei sunt super-hoții care dădeau jafuri ca în filme, cu mii de chei și șperacle. Puneau GPS-uri pe mașinile “țintelor”, le aflau programul și…

Publicat: 13/04/2020 | 23:48

O bandă de super-hoți, care foloseau tehnologie de ultimă oră pentru a-și monitoriza și prăda victimele, a fost anihilată de polițiști după o acțiune ca în filme. Printre păgubiți se numără și un funcționar important de la Rezervele Statului, despre care infractorii aflaseră că ascunde în casă o avere fabuloasă. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă, în exclusivitate, toate detaliile cazului. (VEZI ȘI: Hoții din rețeaua „Furios și iute” de România au vândut un smartphone nelansat încă pe piață și…)

Surse judiciare au dezvăluit, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, că, la jumătatea săptămânii trecute, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Ilfov au descins la șase adrese, unde existau informații că locuiesc membrii unei bande de hoți suspectați de mai multe jafuri care vizaseră locuințele unor familii înstărite. Conform anchetatorilor, liderul bandei era Ion Sârmache, în vârstă de 58 de ani, o figură foarte cunoscută în lumea spărgătorilor de lux. (NU RATA: Mecanismul jafului din Centrul Vechi. Cum sunt “ușurați” de mii de euro turiștii străini)

Jaf început pe Facebook

Polițiștii au avut o mare surpriză în urma perchezițiilor

Hoții conduși de Sârmache ținuseră pasul cu tehnologia și nu lăsau nimic la voia întâmplării. Lucrau la pont, iar, atunci când stabileau cine va fi următoarea victimă, își pregăteau lovitura cu maximă seriozitate. În primul rând, pentru a ști, în permanență, unde se află proprietarii, aceștia le montau pe mașini dispozitive GPS, care le permiteau să-i urmărească de la distanță. Apoi le deschideau locuințele cu chei potrivite ori prin ruperea butucului și luau numai ce găseau cu adevărat valoros. În principiu, bani, bijuterii ori opere de artă. Una dintre victime a fost, potrivit surselor citate, un înalt funcționar al Rezervelor Statului, care deține o casă în Vălenii de Munte. Despre acesta, spărgătorii aveau informații că făcuse, recent, o tranzacție importantă și că ar trebui să țină în casă o adevărată avere.

EXCLUSIV. Măsuri dure pentru noaptea de Înviere. Parohiile vor preda la Poliție listele cu voluntarii desemnați să ducă lumină pentru credincioși!

Metoda prin care l-au prădat, pare, mai degrabă, ruptă din filme. Mai întâi, o femeie a sedus, pe Facebook, un agent de pază din Vălenii de Munte, pe care l-a pus să-l supravegheze pe bărbatul de la Rezervele Naționale. Cu toate că și-au pregătit cu mare grijă lovitura, hoții nu au reușit să găsească o variantă ideală, în care locuința ar fi fost complet goală, în condițiile în care acolo locuia, permanent, o femeie în vârstă. Ca urmare, aceștia au intrat fără ca aceasta să-și dea seama însă, spun polițiștii, nu ar fi găsit comoara mult visată și au plecat doar cu niște bijuterii pe care proprietarul le-a evaluat la aproximativ 3.000 de lei. (CITEȘTE AICI: Decizie de ultimă oră în cazul hoților care au furat 1.000.000 € de la Joshua Castellano!)

Peste 2.000 de chei, bani falși, seturi de șperacle luate din străinătate…

În plus, cu toate că sunt bănuiți de un mare număr de lovituri, pe numele hoților s-au probat numai trei spargeri, două în județul Prahova și una în comuna Pantelimon, valoarea totală a prejudiciului fiind evaluată undeva la 245.000 de lei. În urma percheziției care a avut loc în apartamentul lui Sârmache, situat în Sectorul 5 al Capitalei, polițiștii au rămas uluiți.

Acesta avea peste 2.000 de chei, seturi complete de șperacle cumpărate online din străinătate, telefoane mobile mici de numai câțiva centimetri, sume mari de bani, o sumă importantă de euro falși, dar și un mare număr de mănuși. Mai mult, acesta își montase în casă și o bară pentru tracțiuni, pe care o folosea pentru a se menține în formă, în așa fel încât, la nevoie, să se poată cățăra cu ușurință.

Polițiștii au reușit să prindă banda de super-hoți

EXCLUSIV. Vedeta playboy internată cu COVID-19 la „Matei Balș” a plecat din spital. „Sunt acasă, lângă soț și copil”

Cu un fizic de invidiat pentru vârsta lui, bărbatul a recunoscut că are mare grijă la ce mănâncă, pentru că, în meseria lui, este nevoie de o constituție care să-i permită să se strecoare cu ușurință. În același timp, întrebat la ce îi foloseau telefoanele mobile foarte mici, Sârmache ar fi recunoscut că sunt ideale pentru a fi introduse, în mod fraudulos, în penitenciar. (VEZI AICI: Jaf ca-n filme dat de români! Doi directori de firme și amicul lor au săpat un tunel sub bijuteria din Londra: au furat aur și diamante de 300.000 de lire)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)