Ei sunt elevii-voluntari care îi ajută pe medici. „În vremuri tulburi, putem pune și noi umărul la…”

Publicat: 04/04/2020 | 12:26

Elevii din echipa de robotică Soft Hoarders a Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova au început să lucreze pentru a face viziere, atât de necesare cadrelor medicale din spitale și clinici. Primele produse au și fost livrate, iar comenzile sunt destul de multe. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă toate detaliile. (VEZI ȘI: Mărturiile șocante ale unui român infectat cu coronavirus)

Elevii donează vizierele pe care le fac și îi îndeamnă – pe toți cei care au posibilitatea – să facă și ei astfel de produse. Vizierele se produc cu ajutorul unei imprimante 3D și apoi se trece la asamblare. Această muncă se face de către coordonatorul echipei, Cezar Leoni.

ULTIMA ORĂ. Primul județ din România în care cetățenii sunt obligați să iasă din case doar cu gura și nasul acoperite

„De sănătatea lor, a celor din linia întâi, depinde și sănătatea noastră…”

Vizierele făcute de elevi la imprimanta 3D sunt un ajutor prețios pentru medici

„Echipa noastră ajută medicii. Astăzi, în vremuri tulburi, putem pune și noi umărul la binele comunității. Am pus la dispoziția cadrelor medicale două modele de viziere și, în urma discuțiilor, a fost agreat unul pe care-l vom produce la imprimante 3D. Suntem conștienți fiind că de sănătatea lor, a celor din linia întâi, depinde și sănătatea noastră. Vizierele sunt reutilizabile, acestea putând fi dezinfectate „, spune organizatorul acţiunii.

CAZ ȘOCANT. Femeie din București, confirmată cu Covid-19, găsită moartă în casă. Cadavrul nu a fost ridicat nici până acum de DSP (VIDEO)

Ceilalți membri ai echipei se ocupă de aprovizionarea cu materiale și de promovarea acțiunii lor pe rețelele sociale.

Orice ajutor e binevenit

Voluntarii sar în ajutorul medicilor

„Am dat până acum la o clinică de familie și am onorat câteva cereri pentru cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova, care lucrează în prima linie. Acum avem cereri de 100 de măști tot pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova. Cererea este venită de la o doamnă voluntar, care vrea să doneze măștile cadrelor medicale“, a spus mai spus Cezar Leoni, elev la Colegiul Național „Frații Buzești“ din Craiova. (CITEȘTE AICI: Carantină cu gândaci și molii, într-un hotel din Giurgiu. „Călcăm pe ei, e prăpăd, ne mănâncă de vii…”)

Alte două organizații din Bănie, Rotaract Craiova Probitas și SSCR Craiova, s-au alăturat inițiativei echipei viziere.ro și cu ajutorul celor de la Visual Agency vor realiza vizierele destinate protecției cadrelor medicale. Lipsa echipamentelor de protecție pune în pericol atât viața medicilor care intră în contact direct cu pacienții infectați cu noul COVID-19, cât și viața persoanelor dragi lor, așa că orice ajutor e binevenit. (NU RATA: POVESTEA RĂVĂȘITOARE A SINGUREI TRUPE DE DANSATORI CU SINDROM DOWN DIN ROMÂNIA)

Situația la zi

Pandemia de coronavirus continuă să facă numeroase victime (Foto: Inquam Photos – Octav Ganea)

La nivel global se înregistrează 1.086.118 cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 59.165 decese, informează, sâmbătă, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Au fost raportate 80.085 cazuri noi, din care 7.590 decese. Creșteri importante ale numărului de cazuri au fost înregistrate în Statele Unite ale Americii, Italia, Spania, Franța, Iran, Turcia, Belgia, Olanda și Marea Britanie.

EFECTELE #CORONACRIZEI | Finanțare uriașă destinată lanțurilor valorice de producție și prelucrare a alimentelor, a materialelor biologice și a bioenergiei

În România, până la data de 3 aprilie ora 13.00 s-au înregistrat 3.183 de cazuri confirmate de infecție cu coronavirus, din care 133 decese, fiind confirmate 445 cazuri noi de infecție cu coronavirus. Persoanele au fost izolate pentru tratament în spital. Se continuă anchetele epidemiologice pentru depistarea și izolarea contactilor, mai arată reprezentanții CNSCBT.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)