Ei sunt Antonello și Donatello, celebrii motani care locuiesc în Palatul Brukenthal din Sibiu

Publicat: 14/02/2020 | 09:31

Pe lângă poveștile extraordinare care se regăsesc în interiorul Palatului Brukenthal din Sibiu, oamenii au ocazia să-i descopere și să se joace cu Antonello și Donatello, doi motani care sunt foarte simpatici și îndrăgiți atât de vizitatorii din România, dar și de cei de peste hotare. Cunoscutul muzeu le-a devenit reședință în urmă cu aproape un deceniu.

Citește și: Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 14 februarie 2020. Ziua Îndrăgostiților înflăcărează zodiile

Antonello și Donatello, celebrii motani de la Palatul Brukenthal din Sibiu

Apariția lui Antonello şi a lui Donatello la Palatul Brukenthal nu este deloc una întâmplătoare. Superbele feline au fost aduse într-o cutie de pantofi de directorul muzeului, Sabin Adrian Luca. Totul s-a petrecut în 2013 și tot atunci au fost adoptate de secţia de Educaţie, Marketing şi Comunicare și incluse în campania de promovare a muzeului. Au zgărzi strălucitoare și medalioane la gât cu sigla muzeului și îi ajută pe muzeografi când interacționează cu publicul. Mai mult, au intrat în istoria muzeului Brukenthal, fiind cele mai cunoscute pisici din curtea fostului baron transilvănean, Samuel von Brukenthal.

Într-una dintre dimineți, cei doi motani își făceau veacul în biroul directorului muzeului. După cum puteți vedea în galeria foto a articolului, ei s-au ascuns de frig. La un moment dat, Antonello a fost surprins în timp ce era fascinat de noua imprimantă, proaspăt achiziționată.

“De când am adus imprimanta asta nouă numai pe ea stă, cred că-i place cum miroase. Mai și doarme pe ea”, a spus Sabin Adrian Luca, potrivit turnulsfatului.ro.

Cei doi motani pot fi văzuţi de iubitorii de artă, chiar şi la vernisajele expoziţiilor Brukenthal. Cea care are grijă de cei doi motani speciali este Dana Hrib, directorul general adjunct al muzeului sibian. În urmă cu şapte ani au fost lansate şi suveniruri cu chipurile celor doi vestiţi motani: Antonello și Donatello. Muzeul Brukenthal din Sibiu, printre puţinele din Europa care au doi motani vii, drept mascote.

Citește și: Ziua Internațională a Pisicii. Top 10 feline celebre

Antonello și Donatello l-au ajutat pe un alt motan, Rafaelo, să îşi găsească stăpân

În 2014, motanii-mascotă ai Palatului Brukenthal și-au ajutat o rudă îndepărtată să fie adoptată de o familie din Germania. Este vorba de un Rafaelo, un motan extrem de iubitor. El a fost găsit de Antonello şi Donatello în grădina Brukenthal.

“Antonello şi Donatello au descoperit într-o tuia din grădina Palatului Brukenthal un motănel care le-ar putea fi frate. Este la fel de roşcat, are aproape un an şi, pentru că nu ştim cum îl cheamă, i-am zis Rafaelo”, au povestit reprezentanții de la AnimalLife Sibiu în cadrul unui interviu oferit în urmă cu șase ani, relatează oradesibiu.ro.