Ei sunt adevăratele ajutoare ale lui Moș Crăciun. Au împărțit speranță pentru aproape 2.000 de suflete

Publicat: 20/12/2020 | 13:28

Pregătirile de Crăciun, mesele îmbelșugate și cadourile sunt pentru multe suflete din România doar un vis frumos. Bătrâni singuri și uitați, copii săraci care n-au avut niciodată un brad de Crăciun sunt cu zecile de mii în România. Pentru ei, Marius și prietenii săi sunt ajutoarele lui Moș Crăciun.

Despre Marius, voluntarul care face case, sprijinit de românii din diaspora, v-am povestit în toamnă. Atunci construise o casă ca-n vis pentru un bătrân cu handicap și fiul lui. Era a patra. Când i-a predat cheile bătrânului și-a propus un maraton umanitar de sărbători: pachete pentru sute de bunici și copiii amărâți. (VEZI AICI: MAI CEVA CA ÎN „VISURI LA CHEIE”! CUM A PRIMIT NEA GHEORGHE DIN BOLOVANI O CASĂ NOUĂ ÎN LOCUL CELEI CARE CĂDEA PE EL)

Mii de suflete au primit speranță

Ajutorul a venit tot de la românii cu suflet mare. Din diaspora sau din țară, toți au pus mână de la mână pentru a-l sprijini. De câteva săptămâni, a luat țara la pas. Împarte daruri și zâmbete, alături de prietenii voluntari.

Bătrânii au primit o rază de speranță
Bătrânii au primit o rază de speranță

„În 2020 au fost 18 acțiuni pentru bunici, peste 1.300 de români implicați, peste 650 de beneficiari, 23 de tone cu alimente, produse de curățenie și igienă și un cost aproximativ al acțiunii de £18.900(105.000 lei) pe parcursul celor 7 luni de când am hotărât să ajutăm cea mai defavorizată și neputincioasă categorie, adică bătrânii unei Românii care pur și simplu își ignoră o parte din cetățeni, aceștia fiind poate cei mai vulnerabili.

Copiii au fost încântați că nu au fost uitați

Însă, acești bătrâni, prin eforturile noastre comune, sunt și ei de-acum bunicii cuiva. Bunicii noștri. Unde am ajuns? Vulcana De Sus, Nucet, Cazaci, Ilfoveni (Dâmbovița), Boghicea, Poienile Oancei(jud Neamț), Rovinari, Bacău, Călărași, Ilfov, Târgu Mureș, Zimnicea și Arad. În fiecare județ am luat câteva sate la pas”, povestește plin de entuziasm Marius Simionică.

Cum avem bătrâni uitați și neputincioși, unii rămași singuri, alții abandonați de copiii pe care străinătatea i-a furat de lângă părinți, avem și mii de copii în situații dificile. Copii fără copilărie, cu griji și nevoi. Unii n-au sărbătorit niciodată așa cum se cuvine Crăciunul. Pentru ei, anul acesta a venit Moșul cel darnic.

„Pentru copii ne-am propus să ajungem în luna cadourilor la aproximativ 500, însă listele au crescut și cel mai probabil vor fi în jur de 1.000 de micuți din Vaslui, Târgu Mureș, Cluj, Călărași, Brăila și continuăm cu Iași, Maramureș, Zimnicea, București, iar lista nu se oprește aici”, ne-a mărturisit Marius. (VEZI AICI: EI SUNT INIMOȘII CARE VÂND ZACUSCĂ ȘI DULCEAȚĂ ÎN CENTRUL CRAIOVEI CA SĂ STRÂNGĂ BANI PENTRU FAMILIILE NEVOIAȘE)

Când l-am sunat era la un centru pentru copii orfani. S-a oprit doar pentru câteva clipe, să povestim. Apoi si-a continuat misiunea.

Câte bordeie, atâtea povești de viață

Când se simte copleșit, se oprește puțin. Cu bătrânii stă de vorbă de câte ori poate. Nu i se plâng, doar îi mulțumesc și se roagă pentru el. Mulți izbucnesc în lacrimi când le trece pragul.

„Pentru mine toate cazurile sunt impresionante pentru că tot timpul le alegem pe cele mai grele. Însă, într-adevăr, este unul care m-a impresionat cel mai mult. Bunicuța din imagine nu era pe lista noastră, am zărit-o din mașină și am simțit că trebuie să opresc și să o întreb ce face. Am oprit și m-am dus la dumneaei, am întrebat-o dacă e bine.

Marius a fost foarte impresionat de povestea bătrânei

Mi-a spus sec: mănânc, mamă! Iar eu am întrebat «Ce?!»… «Păi miezul la sâmburii ăștia!» Și chiar avea lângă ea o piatră mai mare și cu ea spărgea sâmburii pentru a mânca miezul! Printre altele mi-a mai spus că mănâncă odată la 2-3 zile câte un ou când găsește la găină. (NU RATA: EI SUNT VOLUNTARII STRĂINI CARE DAU VIAŢĂ CLĂDIRILOR DIN CRAIOVA)

A mai spus că e singură de cinci ani, de când i-a murit soțul. Am reușit să îi las cele necesare și am plecat de acolo cu un nod în gât și furios pe indolența tuturor celor din jurul ei… vecini, cunoștințe și autorități (locale și naționale). Cazul a fost în Vulcana de Sus, în județul Dâmbovița”, povestește cu patos Marius.

În jurul lui Marius sunt zilele acestea glasuri de copii fericiți. Pare neobosit, la fel și prietenii lui, deși fac zilnic sute de kilometri. Dar Crăciunul acesta au o misiunea, iar până în Ajun, moșul va ajunge la toate sufletele aflate în nevoie.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.