Ed Sheeran a fost încoronat artistul deceniului în Marea Britanie VIDEO

Publicat: 11/12/2019 | 13:09

Ed Sheeran a fost numit oficial artistul deceniului în Marea Britanie, după ce piesele sale au ocupat cel mai mult timp prima poziție în topurile britanice, potrivit Smart Radio, care păstrează un loc special pentru muzica acestuia în playlist.

Starul pop în vârstă de 28 de ani, care era prea puțin cunoscut în urmă cu zece ani, a fost onorat cu premiul Official Chart Record Breaker pentru cele 12 hituri cu care a reușit să se situeze pe primul loc în topurile britanice. În ultimii zece ani, Ed Sheeran a petrecut, în total, 79 de săptămâni în vârful clasamentelor. (CITEȘTE ȘI: DETALII PICANTE DIN TIMPUL VIZITEI LUI ED SHEERAN LA BUCUREȘTI! INCREDIBIL CE ȘI-A DORIT SĂ MĂNÂNCE, DUPĂ CONCERT)

Pe locul al doilea se află Sir Paul McCartney, fost membru al trupei The Beatles, iar, pe locul al treilea, se află cântărețul canadian Justin Bieber, arată contactmusic.net.

”Mulțumesc pentru toată susținerea pe care fanii mi-au acordat-o în ultimii zece ani. Sper că așa vor arăta topurile și în următoarea decadă”, a fost mesajul pe care Ed Sheeran, aflat în pauză muzicală, l-a transmis fanilor.

Tot Ed a revendicat și titlul pentru cea mai difuzată piesă din Marea Britanie din deceniul care se apropie de final, „Shape of You”, extrasă de pe albumul său „Divide”. (NU RATA: ED SHEERAN, LIDER ÎN TOPUL CELOR MAI BOGATE VEDETE BRITANICE ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 30 DE ANI)

Ed Sheeran, care și-a lansat anul acesta un nou album, „No. 6 Collaborations Project”, deține patru premii Grammy. El este considerat un fenomen al genului folk-pop și a fost cel mai bine vândut artist al anului 2017, potrivit International Federation of the Phonographic Industry, organizația care reprezintă interesele industriei de înregistrări muzicale la nivel global. Albumul lui Sheeran „Divide”, al treilea din cariera sa, a fost cel mai bine vândut material discografic în 2017, iar „Shape of You” a fost single-ul care a înregistrat cele mai mari vânzări, potrivit organizaţiei.