Ea este învățătoarea din Mededinți care a adus tablete pentru toți elevii din clasă: ”Lucrurile s-au legat puțin!”

Publicat: 04/05/2020 | 13:33

Elisabeta Păcuraru este învățătoarea din Mehedinți care a făcut posibilă școala online pentru toți elevii din clasa ei. Când a început școala, în luna martie, doar un singur copil avea tabletă. (CITEȘTE ȘI: ELEVII FRANCEZI SE ÎNTORC LA ȘCOALĂ PE 18 MAI. CE MĂSURI DE PRECAUȚIE A LUAT STATUL PENTRU A ÎI PROTEJA DE COVID-19)

Mai mult, unii dintre cei 21 de copii pe care-i are în clasă Eisabeta Păcuraru nu avea nici telefoane, astfel că le-a fost foarte greu să urmeze cursurile. Asta pentru că își așteptau părinții de la serviciu, pentru a lucre pe telefoanele lor.

NU RATA: MĂSURI DRASTICE DE PROTEJARE ÎMPOTRIVA COVID-19, LA ȘCOALĂ. ELEVII, OBLIGAȚI SĂ POARTE MASCĂ

”Cred că lucrurile s-au legat puţin, pentru că primele tablete ne-au sosit de la Fundaţia Narada, printr-o aplicaţie pe care am făcut-o acolo. Aceste fete minunate au un demers „Reacție pentru educație”, prin care dotează cu tablete, şcolile sau comunităţile mai sărace. Primele tablete le-am primit în urma acestui demers.

VEZI AICI: CUM A FOST PRINSĂ O DIRECTOARE DE ȘCOALĂ DIN BUCUREȘTI CU O ȘPAGĂ DE 21.000 DE EURO. „AVEA BANII LA SUBSUOARĂ ȘI…”

Au fost 11, după care mi-am dat seama că nu sunt suficiente, pentru că deşi ceilalţi elevi aveau un telefon în casă, al părinţilor, nu întotdeauna exista disponibilitatea 100% a părinţilor de a fi alături de copii, nu că nu ar fi vrut, ci pentru că aveau nevoie să se mai deplaseze, să îşi mai rezolve din probleme.

AFLĂ ȘI: O TÂNĂRĂ DE 17 ANI S-A SINUCIS DIN CAUZA IZOLĂRII: ”NU PUTEA TERMINA ȘCOALA, NU PUTEA IEȘI SĂ-ȘI VADĂ PRIETENII”

În urma acestei constatări mi-am deama că mai am nevoie de cel puţin nouă tablete care au venit ca urmare acestei stângere de fonduri pe care a organizat-o altă persoană, recunosc, nu eu. Eu doar am fost beneficiarul acesteia”, a spus Elisabeta Păcuraru la Antena 3.