Ea este învățătoarea care îi așteaptă pe copii în „Clasa Steluțelor”. „Îmi este dor ei! Și lor le este dor de mine!”

Publicat: 28/04/2021 | 18:00

Chiar dacă Paștele se apropie cu pași repezi, sunt și copii care abia așteaptă să se întoarcă la școală. Iar dascălii lor îi primesc cu brațele deschise. Este și povestea inedită a Cristinei Hodea, învățător în Bacău,  la ”Clasa Steluțelor” din Școala ”Mihail Sadoveanu”.

”Îmi este dor de elevii mei! Și lor le este dor de mine!”, spune învățătoarea, cu voce tremurândă.

Cristina Hodea nu este un dascăl obișnuit, care le predă elevilor și apoi își vede de viață. Mai degrabă, lasă impresia că dă totul pentru cei 34 de elevi ai ei, pentru că vrea să-i facă oameni mari.

„Copiii sunt triști din cauză că nu merg la școală”

Învățătoarea nu a apucat să-i vadă în bănci pentru mult timp, dar a reușit ”să obțină”, cu sprijinul părinților, o prietenie aparte cu cele 34 de „steluțe”. (CITEȘTE ȘI: POVESTEA ÎNVĂȚĂTOAREI DIN MEHEDINȚI CARE I-A DOTAT CU TABLETE PE TOȚI ELEVII DIN CLASĂ)

„Clasa Steluțelor” îi așteaptă pe copii

”Copiii sunt triști din cauză că nu merg la școală și spun că le e dor să se întâlnească și să o vadă pe «doamna» la catedră. Trebuie să facem tot ce putem pentru copiii noștri. Sunt afectați de faptul că nu pot merge la școală. Nu mai pot comunica, nu mai pot socializa. Totul e pe fond emoțional.

Dacă nu vor avea posbilitatea să fie prezenți fizic la școală, vor fi și mai afectați. Am văzut copii în parc care nu mai știau să se salute. Erau stângaci în comunicare. Eu și elevii mei ne-am întâlnit foarte puțin la școală. Ne-am văzut mai mult pe monitoare, iar asta nu e bine. În puținul timp pe care l-am avut la dipoziție, între noi s-a legat o prietenie. Vă spun sincer, vreau să-i văd lângă mine, în clasă. O să respectăm toate măsurile. Da! Îmi este dor de ei….”, spune Cristina Hodea.

„Steluța și curcubeul ne vor călăuzi”

Povestea unui curcubeu în geam, pe timp de pandemie, a apărut în Italia, când copiii au început să afișeze curcubeie și o vorbă plină de speranță: „Totul va fi bine”.  Astăzi, curcubeul se face văzut și în „Clasa Steluțelor”, unde transmite un mesaj vesel pentru copii.

”E o pată de culoare în lumea asta gri. Părinții au sprijinit financiar această dorință a mea, iar doamna Andreea Brehoi ne-a adus o mare bucurie în suflet realizând acest desen special în care steluța ne aduce strălucire, iar curcubeul reprezintă speranța și veselia. Lucrarea a durat două zile, iar pentru noi înseamnă mult. Steluța și curcubeul ne vor călăuzi până în clasa a IV-a”, povestește Cristina Hodea.

Copiii abia așteaptă să se întoarcă în „Clasa Steluțelor”

Andreea Brehoi a schimbat sala în care învață „steluțele”, transformând-o, pur și simplu, într-o clasă altfel.  ”Va fi o surpriză pentru elevii noștri pentru că desenul a fost realizat în timpul vacanței. Când se vor întoarce la școală, vor primi în dar acest cadou special pentru că steluțele nu se abat, nu se opresc niciodată din drumul lor”, încheie Cristina Hodea. (NU RATA: CUM „FENTEAZĂ” COVID-UL ELEVII ȘI PROFESORII UNEI ȘCOLI DIN DOLJ)

Școala Gimnazială ,,Mihail Sadoveanu” în colaborare cu Protoieria Bacău derulează și proiectul caritabil „Darul tău de Paște bucurie-n suflet naște ”, prin care intenționează să ajute câteva familii nevoiașe, din Bacău și din câteva sate din județ. Cei care doresc să participe la această campanie și să ajute aceste suflete în pragul Sărbătorilor de Paști, pot aduce, la sediul școlii, rechizite, haine și alimente neperisabile.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro, să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.